Access Virus TI Snow - podłączenie

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
krzysiek_makii
Re: Access Virus TI Snow - podłączenie

Post autor: krzysiek_makii » wtorek 23 sie 2011, 11:57

.................. Przecież możesz odsłuchiwać viruska przez scarleta Powinna być mniejsza laencja Ja mam tak na macu wprawdzie jes o TI ale to nie powinno mieć znaczenia...... 

ok ale powiedz mi.. gdzie masz podłączoną klawiaturę? do Virusa czy do karty audio ?...

Klawiaturę podłącz bezpośrednio do komputera przez USB
...

A nie lepiej tego focusrite'a podłączyć pod USB?...

W tej chwili do komputera po USB jest wpięty Scarlett i Virus. Klawiatura jest po MIDI do Slarlett'a. Po wciśnięciu guzika "LIVE" jest faktycznie znacznie lepiej.

Dziś wieczorem przepnę ją bezpośrednio do komputera po USB i sprawdze efekt.

Dobrze, że mi jeszcze gniazdek wysrarczy :)

Andyeis

Re: Access Virus TI Snow - podłączenie

Post autor: Andyeis » wtorek 23 sie 2011, 13:10

...
.................. Przecież możesz odsłuchiwać viruska przez scarleta Powinna być mniejsza laencja Ja mam tak na macu wprawdzie jes o TI ale to nie powinno mieć znaczenia...... 

ok ale powiedz mi.. gdzie masz podłączoną klawiaturę? do Virusa czy do karty audio ?...

Klawiaturę podłącz bezpośrednio do komputera przez USB
...

A nie lepiej tego focusrite'a podłączyć pod USB?...

W tej chwili do komputera po USB jest wpięty Scarlett i Virus. Klawiatura jest po MIDI do Slarlett'a. Po wciśnięciu guzika "LIVE" jest faktycznie znacznie lepiej.

Dziś wieczorem przepnę ją bezpośrednio do komputera po USB i sprawdze efekt.

Dobrze, że mi jeszcze gniazdek wysrarczy :)...

Szkoda źe nie masz karty na firewire 

W  taktej konfiguracji jaką maśź jest spora różnica w latencji

Jako ciekawostkę podam źe wirus podłączony do maca bez dodadowej karty gra na 256 samplach 

latencji W moim szybszym dwukrotnie pc lapku na 512 samplach   

A zkartą fw na macu na 64 samplach 

ODPOWIEDZ