......Ludzie. Zawistne bestie (miałem napisać inaczej), z reguły.
Ten, co komentował na temat studia. Co Cię boli człowieku? < Pytanie retoryczne, więc nie trudź się na odpowiedź....
Żeby nie było nie mówię, o osobie, która rozpoczęła temat. Tobie życzę powodzenia, nie utożsamiam się z większością polskich dupków. ...
Co mnie boli? że ludzie robią sobie jaja z muzyki, to mnie boli. To jest branża/zawód który kosztuje! Dziś każdy co ma pieca, ściągnie sobie wtyczki i bierze się za produkcje i potem takie szyty się pojawiają na imprezach że aż głowa boli! Gdyby wciaż był tylko hardware to brali by się za to tylko Ci ludzie którzy na prawdę potrafią to robić i którzy są gotowi zainwestować aby później zarobić.
Gdyby było tak jak uważacie że wystarczy komp interfejs i głośniki to firmy produkujące sprzęt muzyczny już dawno by upadły, tym czasem mają się bardzo dobrze.
Ktoś może stwierdzić że go nie stać, po pierwsze jest wiele innych ciekawych zawodów które nie wymagają funduszów, po drugie można zacząć od nagrywania w studiach przeznaczonych do tego celu a potem zrobić sobie własne, jeśli okaże się ze potrafimy na nie zarobić.
Nie mówie że trzeba mieć na start bóg jeden wie co.
Sam zaczynałem na pirackim softcie, ale nigdy nie twierdziłem że to wystarczy, że kupie sobie soft pare wtyczek i będę wielkim realizatorem z profesionalnym studiem. Zawsze wiedziałem że muszę zainwestować w hardware jeśli poważnie myślę o nagrywaniu i wszelkiej realizacji. Dopiero jak już posiadłem trochę sprzętu to pokazałem światu swoje nagrania
Jeśli chcemy produkować produkt, musimy zainwestować w maszyny przeznaczone do tego, nie zależnie czy to cegły, szkoło, drewno itd. Muzyka to też produkt który wymaga maszyn przeznaczonych do jej produkcji
Tutaj nie da się dużo zarobić niskim kosztem chyba że ktoś jest wyjątkowo uzdolniony, ale takich to jest bardzo mało.
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio