Jaki interfejs audio odciąży CPU?
- lunarbeats
Pamietaj że Power Core obsługuje wtyki ze swojej stajni :)
Takiego massive'a nie obsłuży
Re: Jaki interfejs audio odciąży CPU?
dzieki za filmik
Mam nadzieje że kolega zapoznał sie z tematami odnośnie powercora. Ludzie mają ogromne problemy z podłączeniem go przez firewire. Wierze że laptop do którego chcesz go podłączyć jest nowoczesny i ma bardzo szybkie złącze firewire.
[addsig]
- lunarbeats
...aha n o to kupsztal , fak , no juz po ptokach , trzeba bedzie sie przesiąść na ich wtyki.
dzieki za filmik...
Uogólniajac - zaden zewnetrzny interface nie przejmie przeliczania natywnych wtyczek VSTi. Ani Powercore, ani Duende i zaden inny. Z kolei Receptor to zupelnie samodzielny komputer zamkniety w obodowie ze wszelkim osprzetem idelanie do siebie dopasowanym. Co daje stablinosci i moblinosc. Nie jest tani.
Powercory obsluguja tylko i wyłącznie swoje pluginy, ktorych jest dosc mocno ograniczona ilosci. Wiec czekałaby ciebie konwersja wszelkich sesji (czyt. miks od nowa za ich pomocą). To samo z Duende.
Na koncerty da sie skompletpwac taki sprzet ktory pozwoli grac tobie stabilnie rowniez na laptopie. Ale absolutnie nie bawiłbym sie w odtwarzanie sladów midi z zapietymi wtyczkami VSTi w czasie rzeczywistym. To co jest niezmienne zamoroź, lub zgraj do sciągłych sladów wav.
To co grasz na zywo - mozesz spokojnie uzyc jednej czy 2 wtyczek zlive monitoringiem. Przecież one nie obciążą znacząco całej maszyny. Ale niezbędny jest tutaj stabilny system i stabilny interfejs audio.
Ja gram z laptopem i MOTU i win XP. Na czysto działa kapitalnie.
- lunarbeats
zobaczymy...
Hackintosh? Ojjj stary igrasz z ogniem. Nie chodzi już mi o prawa autorskie ale... O STABILNOŚĆ!
- lunarbeats
Na koncerty da sie skompletpwac taki sprzet ktory pozwoli grac tobie stabilnie rowniez na laptopie. Ale absolutnie nie bawiłbym sie w odtwarzanie sladów midi z zapietymi wtyczkami VSTi w czasie rzeczywistym. To co jest niezmienne zamoroź, lub zgraj do sciągłych sladów wav.
To co grasz na zywo - mozesz spokojnie uzyc jednej czy 2 wtyczek zlive monitoringiem. Przecież one nie obciążą znacząco całej maszyny. Ale niezbędny jest tutaj stabilny system i stabilny interfejs audio.
...
Ano potweirdza sie to co napisałem wczesniej.
- wszystko chodzi jak igua [ nie zapeszajac ]
- ABLETON i Vtyczki nawet nie piskną
- nie ma żadnych błedów
- AAAAAA zabiła mnie latencja - niewyczuwalna
- AUTOMAP działa [ a w WIN 7 nie moge za h**a tego włączyć , 100 razy instaluj - odinstaluj i nic ]
- mam 500 GB dysk wewnątrz 7200 r.p.m. i projekty na nim i nic sie nie tnie
jedynie jak mówiłem - wiecej wtyczek - szybkie solo , czy arp jak robie manuala to procki płaczą i tyle.
przesiadka na MACA jest 100% bez gadki - ten hakish mi to udowodnił.
dizajn dizajnem , ale to poprostu działa. JAPKO to producent harda i softa , a nie jak w mikrosofcie jeden wielki bur del , miliony producentów i miliony programistów.
Ciągle jestem na etapie testu - te same prodżekty na NTFS i na JOURNALU i zobacze jaki system jest stabilny i bardziej wydajny. Zrobie caly dysk pod XP TINY, 7 I OS X - jak dojedzie ten waryjat TC POWERCORE. jak kogoś interesuje co za bigos z tego bedzie to moge zrobic sprawozdanie jak skończe.