Dwie karty muzyczne w systemie XP

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
podlas
Dwie karty muzyczne w systemie XP

Post autor: podlas » wtorek 02 lut 2010, 21:34

Witam, Czy można korzystać z dwóch kart audio na jednym komputerze z zsystem XP? Jedna na złączu PCI a druga na np. Firewire lub USB. Ma ktoś takie rozwiązanie??? Czy nie powoduje to konfiltów sprzetowych? Nie chodzi mi o to żeby odsłuchiwać dzwięk z dówch kart jednoczesnie, ale przełączać ASIO "od czasu do czasu" z jednej karty na druga.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Dwie karty muzyczne w systemie XP

Post autor: Groover » wtorek 02 lut 2010, 21:40

...
Witam, Czy można korzystać z dwóch kart audio na jednym komputerze z zsystem XP? Jedna na złączu PCI a druga na np. Firewire lub USB. Ma ktoś takie rozwiązanie??? Czy nie powoduje to konfiltów sprzetowych? Nie chodzi mi o to żeby odsłuchiwać dzwięk z dówch kart jednoczesnie, ale przełączać ASIO "od czasu do czasu" z jednej karty na druga....

spoko - nie będą się "kłócić", zwłaszcza, że jedna jest na USB lub FW

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » wtorek 02 lut 2010, 21:59

Emu 0404 i ux2. Pod Cubase pracuję np na ux2 a mimo to mogę używać efektów z patchmixa, lub pracować na emu a wykorzystywać wejścia mikrofonowe lub instrumentalne z ux2 i wpuszczać to na cubase pracującym na emu przez wyjście cyfrowe. Żadnych zgrzytów. Wszystko śmiga.

podlas

Post autor: podlas » wtorek 02 lut 2010, 22:13

Dzięki za odpowiedzi.

ODPOWIEDZ