Ableton + Axiom 61 setup

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
nandoz
Ableton + Axiom 61 setup

Post autor: nandoz » sobota 26 gru 2009, 00:32

Witam. Jak w temacie , czy ktoś moglby mi wytlumaczyc jak skonfigurowac Ableton i Axiom 61 ? Co to sa presety ( ustawienia ? banki? jak sie do nich dobrac ?  ) , w preferencjach w zakladce midi ustawiamy control surface , in, out , dajemy dump i dalej trzeba ustawic MIDI PORTS ,wlaczyc track i remote , u mnie remote jest nieaktywny nie moge nic wybrac ?? W fls jakos sobie poradzilem ,ale tu nie moge.Czy mozna gdzies dostac pelna instrukcje po polsku axioma ? W preset 13 mamy native instruments, czyli sa tam wgrane jakies instrumenty , co zrobic aby zagrac na nich ? Jestem totalnie zielony w tym temacie i prosze o wyrozumialosc.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wiwi

Re: Ableton + Axiom 61 setup

Post autor: wiwi » środa 13 sty 2010, 12:15

Witam, Mam podobny problem, czy może już znalazłeś rozwiązanie? Pozdro

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » środa 13 sty 2010, 13:15

...
Witam. Jak w temacie , czy ktoś moglby mi wytlumaczyc jak skonfigurowac Ableton i Axiom 61 ? Co to sa presety ( ustawienia ? banki? jak sie do nich dobrac ?  ) , w preferencjach w zakladce midi ustawiamy control surface , in, out , dajemy dump i dalej trzeba ustawic MIDI PORTS ,wlaczyc track i remote , u mnie remote jest nieaktywny nie moge nic wybrac ? W fls jakos sobie poradzilem ,ale tu nie moge.Czy mozna gdzies dostac pelna instrukcje po polsku axioma ? W preset 13 mamy native instruments, czyli sa tam wgrane jakies instrumenty , co zrobic aby zagrac na nich ? Jestem totalnie zielony w tym temacie i prosze o wyrozumialosc.Pozdrawiam....

W presecie 13 mamy Native Instruments Money mouth - to jest mapa która teoretycznie powinna kontrolować  funkcje instrumentu NI

Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio

Post autor: OlimpRecordsStudio » środa 13 sty 2010, 14:48

Mam polską instrukcję do Axioma. Wprawdzie zapłaciłem za nią, ale myślę, że mogę się podzielić nią. Pisz to wyśle na mail

Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

James

Post autor: James » sobota 23 sty 2010, 10:24

Bardzo przepraszam ale czy ja mógłbym też otrzymać Tą instrukcję bardzo Pana proszę bo nie mogę sobie poradzić z uruchomieniem instrumentu. Porsżę jeśli to możliwe o wysłanie jej na mój adres<    jamesxxl@wp.pl

ODPOWIEDZ