Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
Mariusz1333
DT770 a DT770 PRO
autor: Mariusz1333 » czwartek 12 lis 2009, 02:12
Czy ktoś testował jakie są różnice w odsłuchu a główne pytanie: czy drugie nie grają gorzej od pierwszych? Pierwsze wg opisu mają impedancję 250ohm a drugie 80ohm.
Drugie pytanie: czy ich konstrukcja zamknięta pozwala na dłuższą pracę (poty....) Myślę o ich kupnie ale też zastanawiam się czy nie dorzucić do dt 880 (jednak 400zł drożej).
-
maciek585 - Posty:1
autor: maciek585 » czwartek 12 lis 2009, 19:16
...
Czy ktoś testował jakie są różnice w odsłuchu a główne pytanie: czy drugie nie grają gorzej od pierwszych? Pierwsze wg opisu mają impedancję 250ohm a drugie 80ohm.
Drugie pytanie: czy ich konstrukcja zamknięta pozwala na dłuższą pracę (poty....) Myślę o ich kupnie ale też zastanawiam się czy nie dorzucić do dt 880 (jednak 400zł drożej)....
Porównywałem wersję 250 i 80ohm. Jedyna zauważalna różnica (według mnie)- te 80ohm-owe grają głośniej nawet bez jakiegoś rewelacyjnego wzmacniacza słuchawkowego pozwalają bardzo dużo usłyszeć. Po odsłuchach bez wahania zamówiłem DT-770 pro 80ohm. Porównywałem z AKG K271 Studio MKII,
AKG K240 Studio MKII, Sennheiser HD-215 (wiem, że te Senki to zupełnie inna klasa). Swoje dt-770 mam dopiero od kilku tygodni- są wygodne, nie męczą słuchu. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to siła z jaką naciskają na głowę. Wydaje mi się, że trochę za mocno uwierają- możliwe, że z czasem się trochę wyrobią (miałem je na głowie dopiero 20-30 godzin).
Po prostu lubię muzykę. ;)
-
Mariusz1333
autor: Mariusz1333 » piątek 13 lis 2009, 01:13
Porównywałem wersję 250 i 80ohm. Jedyna zauważalna różnica (według mnie)- te 80ohm-owe grają głośniej nawet bez jakiegoś rewelacyjnego wzmacniacza słuchawkowego pozwalają bardzo dużo usłyszeć. Po odsłuchach bez wahania zamówiłem DT-770 pro 80ohm. Porównywałem z AKG K271 Studio MKII,
AKG K240 Studio MKII, Sennheiser HD-215 (wiem, że te Senki to zupełnie inna klasa). Swoje dt-770 mam dopiero od kilku tygodni- są wygodne, nie męczą słuchu. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to siła z jaką naciskają na głowę. Wydaje mi się, że trochę za mocno uwierają- możliwe, że z czasem się trochę wyrobią (miałem je na głowie dopiero 20-30 godzin)....
Dzięki, za spostrzeżenia, wiem że grają głośno (wiadomo - impedancja) i wiem, że już nie produkują np starych akg k240 Monitor. Te też były wysokoohmowe, a obecnie już jakby ta firma (komercja?) przechodzi na niskoohmowe. Moze po prostu nie ma znaczących różnic tzn te niskoohmowe też tak samo wiernie (relatywnie do odpowiednika) odtwarzają tony, pasmo i koloryt jak icho dpowiedniki. a przy okazji dają pograć na "niewydajnym" sprzęcie, bez wzmacniaczy słuchawkowych, mikserów, itp...