...TI możesz podłaczyc z virus control tylko po usb.
najlepiej podlaczyc virusa do interfejsu przez spdif - wystarczy dobrej jakosci kabel chinch - chinch.
VIRUS może służyć także jako interfejs audio i na 100% jego przetworniki brzmią lepiej niż te w tanim audiophile! kiedyś porównywałem bezpośrednio z audiophile 2496 - zupełnie inna klasa czystości, otwartości brzmienia i przede wszystkim dynamiki! jeśli chcesz miec zewnetrzny interfejs to jednak celuj w jakąś ciut wyższą klasę
...
Dzięki wielkie Velu za odpowiedz.
Tak naprawdę to jestem laikiem jesli chodzi o sprzetowe syntezatory więc jesli mozna to prosiłbym o jeszcze jedna odpowiedz.
Jeśli chcę pobawić się Virusem w wersji Vst podłączam tylko kabel USB.- OK
A jeśli wykrece sobie dzwięk w Virus Control i będę go chciał nagrać w lepszej jakości to zapisuje preset, odłączam USB i podłączam kabel SPDIF do karty dzwiękowej i nagrywam jako WAV (mam wtedy możliwość kreowania dzwieku tylko z pozycji gałek syntezatora)?
To w takim przypadku kupno kabla midi jest zbedne ? (może to dla niektórych debilne problemy ale naprawdę nie mam pojęcia :)
Jeśli można wiedzieć to napiszcie w skrócie jak macie podłączone swoje Virusy i czy zgrywacie przez USB czy jednak poprzez inne kable ?
PS: Jaki ten kabel SPDif mógłbys mi polecić ?