Shim nie pisz głupot - nie ma lepszej obsługi urzadzenia niz bezpośredni dostęp do pokrętła i przycisku - w tej kwestii mysz zawsze przegra ale ma plusy gdy przycisków są setki albo w innych aspektach obsługi
tym bardziej że wiele programów/wtyczek/instrumentów ma tak debilny interfejs że obsługa za pomoca myszki to prawdziwa katorga
Wyobrażasz sobier miksowanie w daw przy uzyciu samej myszy?Bo ja nie - musi być kółko i to najlepiej na dwóch poziomach dokładności - a jak jeszcze mozna kursorami to juz wypas
Panowie po co chciec więcej?chcemy orkiestre?wgramy sobie odpowiedni bank jak w każdym innym saplerze/sample playerze czy innym vsti
Może to nie tak szybkie jak komputer ale przeciez działa znakomicie!!!
Wtyczki?wtyczek jest cała masa i co z tego?Efekty jakie zawiera mpc są wystarczające do wszystkiego i tez zabrzmi to odpowiednio dobrze - zawsze można skorzystać z zewnętrznych(co i na kompie bardzo często sie zdaża)
Dodatkowy sprzęt?Midi jest i wszystko - wystarczy podpiąć ze dwa moduły brzmieniowe i nic więcej nie trzeba
To wcale nie jest ograniczony sprzet jak niektórzy próbują tu wmawiać - u mnie mpc genialnie współpracowało z komputerem na którym śmigał proteus(komp robił za moduł brzmieniowy a także za efektor z karty emu) do tego wpięty był syntezatorek,czasem tez moduł brzmieniowy i kilka innych rzeczy....mpc 4k miało także zastosowanie w masteringu i kilku innych opcjach(no ale to juz wyższa półka - nie wiem jak niższe modele pod tym względem by sie sprawowały)
ps.12 bitów skończyło się bardzo bardzo dawno choc są zajawkowicze