...To chyba kolega Aksel nie miał do czynienia z Omnisphere tudzież wirtualnymi studiami modularnymi

...
Miałem okazje przeglądać Atmosphere.
Odnośnie Waves Mercury uważam to za najlepszą paczkę do masteringu.
Nie mam nic przeciwko zgrywaniu ścieżek na Pc'eta i tam ich obrabianie, oraz łączenie w całość, nawet jestem za i sam tak robie.
Czemu napisałem że soft jest dla amatorów? dlatego tak napisałem bo większość "muzyków" których znam naściągała sobie po 50gb wtyczek i wielki szpan jacy to oni są profesjonalni, a cała ich praca ogranicza sie do wduszania presetów.
Dodatkowo tworzenie melodii padów itd sprowadzało się do strzelania w pianino roll jak to zabrzmi na jakim klawiszu. Kombinowanie czy C dobrze zabrzmi z A a może E A H itd. Oczywiście wszystko za pomocą myszki.
Najlepsza częścią jest mix.
Izotope Ozone na wszystko, preset GM Complete CD, a jak mało to jeszcze soundgoodizer.
Czemu to mnie wkurza? bo takie osoby się lubią wymądrzać, jacy to oni są PRO.
Czasem trafiam na tych którzy się jednak znają i wtedy oni zachwalają swoje pirackie wtyczki, pokazują jakie to możliwości mają i jaki dobry mix robią, kiedy ja muszę się ograniczać do Korga M3 i wtyczki PSP.
Soft jest po prostu dla mass, każdy może na nim robić, biedny i bogaty. Jeden ściągnie drugi kupi. Sprzęt można co najwyżej ukraść komuś.
Ja nigdy nie korzystałem z pirackiego oprogramowania z zasady i zawsze byłem za nimi, oni byli pro a ja byłem zero hehe.
Jednak role sie odmieniły :)
Myślę że część z Was będzie wiedzieć co chciałem przekazać.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio