Witam,
Podłączam tę klawiaturę kablem MIDI do karty EMU 0404. (Midi OUT w klawiaturze, Midi IN w EMU). Problem w tym, że klawiatura w ogóle nie reaguje. Sprawdzałem ją na wirtualnym syntezatorze MinimogueVA. W MIDI Devices wybieram tak:
Input port: E-DSP MIDI Port [EC00]
Output port: Microsoft GS Wavetable SW Synth
W output ports do wyboru mam jeszcze mapowanie MIDI i E-DSP MIDI Port [EC00]. Próbowałem zmieniać, bez efektu.
Nie mam pojęcia co jest grane. Dopiero zaczynam wchodzić w to wszystko, więc proszę, bądźcie wyrozumiali..A czy te zera przy [EC00] nie oznaczają przypadkiem, że nie wykryto żadnego urządzenia? Nie wiem, może w patch mixie coś trzeba ustawić..
Podłączałem ją także kablem USB do kompa, ale system w ogóle jej nie wykrywał, po prostu nic się nie działo. Tylko dioda zasilania się świeciła. W menedżerze urządzeń też nic, u znajomego tak samo. Miałem nadzieję, że przez MIDI pójdzie..Proszę pomóżcie..
Miditech Midistart 2 + EMU 0404 - problem z MIDI
Re: Miditech Midistart 2 + EMU 0404 - problem z MIDI
Ustaw patchmix'a . Najlepiej instrukcja w łapę i znajdź standardową sesję która będzie najbardziej odpowiadała twoim potrzebom. Później ją możesz sobie modyfikować.
a jak mogę sprawdzić czy port MIDI w E-MU jest sprawny? Albo moze to byc tez wina kabla. . Co zrobic aby se tego dowiedziec?
w patchmiksie nic nie ustawisz bo nie ma zadnych ustawien(jak sa to do synchronizacji gdy ma sie dodatkowe karty)
podlaczasz i dziala wybierajac wlasnie ten port ktory wybrales(moze miec rozne oznaczenia)
sciagnij program bodajze midiox czy jakos tak do monitorowania komunikatow i sprawdz zarowno wejscie jak i wyjscie
mialem do czynienia z emu1212m ktora miala upalone midi(i in i out) ale to raczej rzadkosc
podlaczasz i dziala wybierajac wlasnie ten port ktory wybrales(moze miec rozne oznaczenia)
sciagnij program bodajze midiox czy jakos tak do monitorowania komunikatow i sprawdz zarowno wejscie jak i wyjscie
mialem do czynienia z emu1212m ktora miala upalone midi(i in i out) ale to raczej rzadkosc
...w patchmiksie nic nie ustawisz bo nie ma zadnych ustawien(jak sa to do synchronizacji gdy ma sie dodatkowe karty)
mialem do czynienia z emu1212m ktora miala upalone midi(i in i out) ale to raczej rzadkosc...
Zrobilem cos takiego: Wpialem jedna koncowke kabla midi do Midi IN w EMU, druga do Midi OUT. W panelu sterowania wybieram: Odtwarzanie Muzyki Midi: "E-DSP Midi Port [EC00] (gdy mam to wybrane to nie slychac wogole plikow midi, gdy wybiore Microsoft Wavetable SYnth to slychac)
w Midi-OXie w Midi Devices wybieram : Input: "E-DSP Midi Port [EC00], output: "Microsoft Wavetable Synth". Włączam jakis plik midi, ale sygnalu nie ma. Ani na wejsciu, ani na wyjsciu.
Czy to znaczy ze albo mam porty zwalone albo kabel lipny? Kupilem go za grosze bo chcialem sprawdzic tylko te klawiature. Moze to wina kabla?
mialem do czynienia z emu1212m ktora miala upalone midi(i in i out) ale to raczej rzadkosc...
Zrobilem cos takiego: Wpialem jedna koncowke kabla midi do Midi IN w EMU, druga do Midi OUT. W panelu sterowania wybieram: Odtwarzanie Muzyki Midi: "E-DSP Midi Port [EC00] (gdy mam to wybrane to nie slychac wogole plikow midi, gdy wybiore Microsoft Wavetable SYnth to slychac)
w Midi-OXie w Midi Devices wybieram : Input: "E-DSP Midi Port [EC00], output: "Microsoft Wavetable Synth". Włączam jakis plik midi, ale sygnalu nie ma. Ani na wejsciu, ani na wyjsciu.
Czy to znaczy ze albo mam porty zwalone albo kabel lipny? Kupilem go za grosze bo chcialem sprawdzic tylko te klawiature. Moze to wina kabla?
Zrobilem cos takiego: Wpialem jedna koncowke kabla midi do Midi IN w EMU, druga do Midi OUT
Gwoli ścisłości: zrobilem loopa (Midi Out w EMU - Midi IN w EMU)
Zrobilem cos takiego: Wpialem jedna koncowke kabla midi do Midi IN w EMU, druga do Midi OUT
Gwoli ścisłości: zrobilem loopa (Midi Out w EMU - Midi IN w EMU)
.........
ja podłączam-
"in(kabel)" do "out(klawiatura)"
i "out (kabel) do "in(klawiatura)" i działa. wypróbuj te zastosowanie.
Ja mam kabel MIDI>USB więc może być inaczej.Ale sprawdź ...
w klawiaturze nie mam Midi IN. Tylko Midi Out
ja podłączam-
"in(kabel)" do "out(klawiatura)"
i "out (kabel) do "in(klawiatura)" i działa. wypróbuj te zastosowanie.
Ja mam kabel MIDI>USB więc może być inaczej.Ale sprawdź ...
w klawiaturze nie mam Midi IN. Tylko Midi Out