Cut-off

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
hemisys
Cut-off

Post autor: hemisys » wtorek 16 gru 2008, 19:44

W archiwum informacji o cut-off jest tak mało, że podejrzewam, że to tak trywialna sprawa,że się o tym nawet nie pisze i ten wątek będzie skasowany. Ale spróbować zapytać zawsze warto.

Cubase sx3 + Hypersonic.

Po raz pierwszy mam potrzebę zastosowania w automatyce cut-off. Nigdy wczesniej tego nie robiłem i w ogóle tylko liznąłem automatykę. Ale wiem, że są 2 jej ślady - jeden dla MIDI i jeden dla Vsti. No i w hypersoniku dla Vsti są jakieś 4! jej ślady, przeszukałem wszystkie parametry i nigdzie nie mogę znaleźć parametru cut-off. Kiedy podczas odtwarzania wcisnę "r" i "w" to słyszę że to działa, ale zarejestrować i odnaleźć za pomocą "show all used automation" nie mogłem. Czy ten parametr jest w Hypersonicu czy w cubase(???)?

Czy ktoś może mi COŚ podpowiedzieć?

Awatar użytkownika
midishiner

Re: Cut-off

Post autor: midishiner » wtorek 16 gru 2008, 19:54

...W archiwum informacji o cut-off jest tak mało, że podejrzewam, że to tak trywialna sprawa,że się o tym nawet nie pisze i ten wątek będzie skasowany. Ale spróbować zapytać zawsze warto.

Cubase sx3 + Hypersonic.

Po raz pierwszy mam potrzebę zastosowania w automatyce cut-off. Nigdy wczesniej tego nie robiłem i w ogóle tylko liznąłem automatykę. Ale wiem, że są 2 jej ślady - jeden dla MIDI i jeden dla Vsti. No i w hypersoniku dla Vsti są jakieś 4! jej ślady, przeszukałem wszystkie parametry i nigdzie nie mogę znaleźć parametru cut-off. Kiedy podczas odtwarzania wcisnę "r" i "w" to słyszę że to działa, ale zarejestrować i odnaleźć za pomocą "show all used automation" nie mogłem. Czy ten parametr jest w Hypersonicu czy w cubase(???)?

Czy ktoś może mi COŚ podpowiedzieć?...
Nie mam i nie znam Hypersonica, ale parametry instrumentów które chcesz poddać działaniu automatyki znajdują sie zawsze pod małym krzyżykiem kolo nazwy ścieżki instrumentu vst, nie dedykowanej mu ścieżki midi, a jego własnym miejscu w mikserze kubusia. Jeśli nie ma cut off w standardowej liście (po rozwinięciu) musisz wcisnąć "more" i tam na pewno musi być. pozdrawiam
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
midishiner

Re: Cut-off

Post autor: midishiner » wtorek 16 gru 2008, 19:57

......W archiwum informacji o cut-off jest tak mało, że podejrzewam, że to tak trywialna sprawa,że się o tym nawet nie pisze i ten wątek będzie skasowany. Ale spróbować zapytać zawsze warto.

Cubase sx3 + Hypersonic.

Czy ktoś może mi COŚ podpowiedzieć?...
Nie mam i nie znam Hypersonica, ale parametry instrumentów które chcesz poddać działaniu automatyki znajdują sie zawsze pod małym krzyżykiem kolo nazwy ścieżki instrumentu vst, nie dedykowanej mu ścieżki midi, a jego własnym miejscu w mikserze kubusia. Jeśli nie ma cut off w standardowej liście (po rozwinięciu) musisz wcisnąć "more" i tam na pewno musi być. pozdrawiam...
dodam jeszcze że ja osobiście preferuję filtrację oddzielną od tej jaka oferują instrumenty (mój ulubiony to d-pole waldorfa), wtedy zapinam ja na kanał vst lub grupę i kręcę dowoli brzmienie jakie chce. powodzenia
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

ODPOWIEDZ