Interfejs a mikser - pytanie
ups zapomniało mi się, no w każdym razie 4 preampy to na perkusję za mało, wydaje mi się że dużo prościej jest uzyć m-audio.
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
Re: Interfejs a mikser - pytanie
...ups zapomniało mi się, no w każdym razie 4 preampy to na perkusję za mało, wydaje mi się że dużo prościej jest uzyć m-audio....
A to czy za mało to juz zalezy jak kolega chce ją nagrac jesli 4 mik.na talezyki a reszte np.poprzez MIDI czy z modułu brzmieniowego (choćby Alesis d4 itp.) to jak najbardziej sie nada
A to czy za mało to juz zalezy jak kolega chce ją nagrac jesli 4 mik.na talezyki a reszte np.poprzez MIDI czy z modułu brzmieniowego (choćby Alesis d4 itp.) to jak najbardziej sie nada
no i tu kolega by sie znowu musiał okreslic bo idąc dalej takim rozumowaniem to mozemy nagrac gary bez mikrofonów - patrz np. Rolandy TD
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
mozemy nagrac gary bez mikrofonów - patrz np. Rolandy TD
Oraz bez karty dzwiekowej - patrz Grid Editor
Oraz bez karty dzwiekowej - patrz Grid Editor

Dziekuje za pomoc.Ktos mi polecil, ze najlepszym interfacem bedzie Fireface 800 RME, ale chyba z tego co wyczytalem to bede potrzebowal miksera, tak ? jak to wyglada z tymi wejsciami ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
...Dziekuje za pomoc.Ktos mi polecil, ze najlepszym interfacem bedzie Fireface 800 RME, ale chyba z tego co wyczytalem to bede potrzebowal miksera, tak ? jak to wyglada z tymi wejsciami ?
Pozdrawiam....
Na stronie "Audiostacja" (google) masz szczególowy opis RME ff800 i bodajze link z testem tej karty
Pozdrawiam....
Na stronie "Audiostacja" (google) masz szczególowy opis RME ff800 i bodajze link z testem tej karty
Przeczytalem.RME 800 ma wejscie instrumentalne + kolejne cztery wejscia z przodu i 8 wejsc z tylu ( i 8 wyjsc z tylu rowniez).Jak juz mowilem, ja sie tym nie zajmuje, wiec ciezko mi to wszystko ogarnac, ale czy aby nagrac bebny (zalozmy 6 mikrofonow) gitare bas i wokal, to samo RME 800 wystarczy? tzn, czy nie trzeba niczego dokupywac, jakichs tam przedwzmacniaczy albo miksera?
ile jednoczesnie moge uzywac wejsc z niego do nagrywania ? z tego co sie dowiedzialem, ustawia sie w programie np. cubase na osobna sciezke jedno wejscie z interface'a i stad pytanie.Ile jednoczesnie ile w RME tych sciezek moge jednoczesnie nagrac.
Dziekuje za dotychczasowa pomoc i czekam na odpowiedz.
ile jednoczesnie moge uzywac wejsc z niego do nagrywania ? z tego co sie dowiedzialem, ustawia sie w programie np. cubase na osobna sciezke jedno wejscie z interface'a i stad pytanie.Ile jednoczesnie ile w RME tych sciezek moge jednoczesnie nagrac.
...Przeczytalem.RME 800 ma wejscie instrumentalne + kolejne cztery wejscia z przodu i 8 wejsc z tylu ( i 8 wyjsc z tylu rowniez).Jak juz mowilem, ja sie tym nie zajmuje, wiec ciezko mi to wszystko ogarnac, ale czy aby nagrac bebny (zalozmy 6 mikrofonow) gitare bas i wokal, to samo RME 800 wystarczy? tzn, czy nie trzeba niczego dokupywac, jakichs tam przedwzmacniaczy albo miksera?
...
W rme ff800 są tylko 4 wejscia mikrofonowe z zasilaniem phantom reszta to wejscia liniowe i cyfrowe -wiec nalezalo by dokupic najlepiej konwerter ADAT z wejsciami Mikrofonowymi
...
W rme ff800 są tylko 4 wejscia mikrofonowe z zasilaniem phantom reszta to wejscia liniowe i cyfrowe -wiec nalezalo by dokupic najlepiej konwerter ADAT z wejsciami Mikrofonowymi
- Soundscape
- Kontakt:
W rme ff800 są tylko 4 wejscia mikrofonowe z zasilaniem phantom reszta to wejscia liniowe i cyfrowe -wiec nalezalo by dokupic najlepiej konwerter ADAT z wejsciami Mikrofonowymi...
Albo dać do niego RME Octamic II. Ponoć lepsze przedwzmacniacze niż w poprzedniej wersji.
Albo dać do niego RME Octamic II. Ponoć lepsze przedwzmacniacze niż w poprzedniej wersji.
To ja mam troszkę inne pytanie dotyczące INTERFEJSU
Posiadam Laptop
Marka Compal,składany:
Procesor: Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz
Pamięci: 2GB
Dysk: 200GB podzielony na 3 partycje
Są porty USB,FIREWIRE,PCMCIA
Karta Muzyczna Zaintegrowana: Realtek ALC268, z obsluga 3D effect & full duplex zgodna z Sound Blaster
Pracuje na programach:
Sonar, FlStudio, CoolEdit2000, GoldWave i wstyczki VSTi i VST
Oprócz tego mam jeszcze:
Mixer Behringer xenyx 1002
Mikrofon Shure SM58
Klawiaturę M-AUDIO 49e (na USB, ale ma wyjścia MIDI)
w najbliższym czasie zamierzam kupić Aktywne Odsłuchy i Interfejs
Laptop chce wykorzystywać do tzw. Homerecordingu .
Jak na razie mam dość dużą Latencję, da się w miarę grać na klawiaturce po krótkim przyzwyczajeniu, ale jeżeli chce nagrać wokal (podłączony w taki sposób że: mikrofon do mixera behringer ten do laptopa w którym włączony program flstudio +wtyczki,efekty: z laptopa dzwięk wypuszczony lineOut na odsłuch.) nie ma już mowy opóźnienie przeszkadza mi w śpiewaniu.
SEDNO SPRAWY
W związku ze zbliżającymi się świętami chce kupić jak wspomniałem
INTERFERS audio. Chce aby Interfejs był dobrej firmy i wydaje
mi się że powinna ona być na FireWire ( jak się mylę proszę mnie poprawić). Chce mieć na nim możliwość tworzenia i grania na żywo korzystając z klawiatury M-audio Keystation 49e oraz dogrywania na "żywo" do tego wokalu (wykorzystując wtyczki i mając odsłuch wokalu już ze wtyczkami). Nie jest mi niezbędna wielka ilość wejść.
Tak jak pisałem zależy mi jedynie na wokalu i klawiaturze sterującej.
Budżet:
Jeszcze nie wiem dokładnie ale myślę że chciałbym się zmieścić
w 500zł. Prosiłbym o nie zamykanie propozycji w tym przedziale.
Co możecie mi zaproponować ?
Próbowałem sprawdzać jakiej firmy mam FIREWIRE (korzystając z rad umieszczonych na forum w innych tematach) ale nie mogę do tego dojść.
*Świątecznie Pozdrawiam
Posiadam Laptop
Marka Compal,składany:
Procesor: Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz
Pamięci: 2GB
Dysk: 200GB podzielony na 3 partycje
Są porty USB,FIREWIRE,PCMCIA
Karta Muzyczna Zaintegrowana: Realtek ALC268, z obsluga 3D effect & full duplex zgodna z Sound Blaster
Pracuje na programach:
Sonar, FlStudio, CoolEdit2000, GoldWave i wstyczki VSTi i VST
Oprócz tego mam jeszcze:
Mixer Behringer xenyx 1002
Mikrofon Shure SM58
Klawiaturę M-AUDIO 49e (na USB, ale ma wyjścia MIDI)
w najbliższym czasie zamierzam kupić Aktywne Odsłuchy i Interfejs
Laptop chce wykorzystywać do tzw. Homerecordingu .
Jak na razie mam dość dużą Latencję, da się w miarę grać na klawiaturce po krótkim przyzwyczajeniu, ale jeżeli chce nagrać wokal (podłączony w taki sposób że: mikrofon do mixera behringer ten do laptopa w którym włączony program flstudio +wtyczki,efekty: z laptopa dzwięk wypuszczony lineOut na odsłuch.) nie ma już mowy opóźnienie przeszkadza mi w śpiewaniu.
SEDNO SPRAWY
W związku ze zbliżającymi się świętami chce kupić jak wspomniałem
INTERFERS audio. Chce aby Interfejs był dobrej firmy i wydaje
mi się że powinna ona być na FireWire ( jak się mylę proszę mnie poprawić). Chce mieć na nim możliwość tworzenia i grania na żywo korzystając z klawiatury M-audio Keystation 49e oraz dogrywania na "żywo" do tego wokalu (wykorzystując wtyczki i mając odsłuch wokalu już ze wtyczkami). Nie jest mi niezbędna wielka ilość wejść.
Tak jak pisałem zależy mi jedynie na wokalu i klawiaturze sterującej.
Budżet:
Jeszcze nie wiem dokładnie ale myślę że chciałbym się zmieścić
w 500zł. Prosiłbym o nie zamykanie propozycji w tym przedziale.
Co możecie mi zaproponować ?
Próbowałem sprawdzać jakiej firmy mam FIREWIRE (korzystając z rad umieszczonych na forum w innych tematach) ale nie mogę do tego dojść.
*Świątecznie Pozdrawiam