ProteusX zmiana programów i multitimbral

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
pi_ro
ProteusX zmiana programów i multitimbral

Post autor: pi_ro » piątek 21 lis 2008, 13:30

Witam,
Mam pytanie do użytkowników proteusx'a. Czy można tak zrobić aby presety zmieniać z poziomu Cubase? Mam CubaseLE i jak załaduję proteusa jako wtyczkę VSTi to z poziomu Cubase nie mam możliwości zmiany programu a jak zmienię bezpośrednio w proteusie to gdy odtwarzam ścieżkę od nowa wskakuje mi preset nr 16
I jeszcze jedno pytanie czy można na kilku ścieżkach jednocześnie korzystać z tej samej wtyczki proteusa ale ustawiając inne instrumenty (presety)? Podobno proteusx obsługuje multitimbral ale nie wiem jak zrobić żeby to zadziałało.
[addsig]
Piotrek

Zbynia

Re: ProteusX zmiana programów i multitimbral

Post autor: Zbynia » sobota 22 lis 2008, 12:05

pod sonarem i fl i jedno i drugie mi sie nie udalo - moze za malo kombinowalem

XalienX

Post autor: XalienX » sobota 22 lis 2008, 14:05

Ja posiadam wersje Proteusa dodawaną do klawiszy e-mu. Wystarczy zmienić kanały midi i z jednego otwartego Proteusa można "wyciągnąć" 16 brzmień na każdy kanał inne.

Na jednej ścieżce w Cubusiu ustawiasz kanał 1 i w Proteusie kanał 1, i tak odpowiednio kolejne kanały do kolejnych ścieżek.

pi_ro

Post autor: pi_ro » sobota 22 lis 2008, 21:47

...Ja posiadam wersje Proteusa dodawaną do klawiszy e-mu. Wystarczy zmienić kanały midi i z jednego otwartego Proteusa można "wyciągnąć" 16 brzmień na każdy kanał inne.

Na jednej ścieżce w Cubusiu ustawiasz kanał 1 i w Proteusie kanał 1, i tak odpowiednio kolejne kanały do kolejnych ścieżek....
Dzięki za odpowiedzi, właśnie też na to wpadłem: -) , 16 brzmień to już coś. Można też zmieniać brzmienia ustawiając kontroler "program change" w key edytorze, dlatego właśnie powracał mi 16 patern (miałem tak ustawione na ścieżce midi którą zaimportowałem:-D)
[addsig]
Piotrek

ODPOWIEDZ