Pytanie mam dość nietypowe chyba, nie wiedziałem gdzie to wrzucić.
1. Jakie polecacie monitory 5.1 w rozsądnej cenie. Frazę: "w rozsądnej cenie" traktujcie subiektywnie po swojemu:)
2. Jak wygląda podpięcie takich monitorów do komputera? Zestaw ma się składać z klawiatury sterującej, komputera i interfejsu MOTU Traveler.
Nie mam nic ze sprzętu o który pytam, ale jest wątły cień szansy, że los się do mnie uśmiechnie i będę mieć, dlatego zależy mi na wyczerpujących odpowiedziach z gatunku "wykład dla idioty".
Z góry wielkie dzięki.
Monitory 5.1 / MOTU Traveler
W świecie MIDI zielony jak szczypiór...
Re: Monitory 5.1 / MOTU Traveler
co do monitorow to bluesky na przyklad - bardzo fajne zestawiki
co do polaczenia to wszystko masz na stronie producenta interfejsu i odsluchow - wystarczy sie odrobinke zainteresowac
co do polaczenia to wszystko masz na stronie producenta interfejsu i odsluchow - wystarczy sie odrobinke zainteresowac
A można np wziąć dwa zwykle monitory odsłuchowe i dokupic reszte i uzywac 2, a kiedy robi sie dzwiek 5.1 podpinac reszte? Czy to bez sensu?
mozna ale co z centralnym??
Dokupic 3 satelity + 1 centralny. Mozna?
Czy system 5.1 mozna sobie poskladac z 5 oddzielnie kupionych zwyklych monitorow i jednego glosnika centralnego? Magia zestawu 5.1 polega tylko na nizszej cenie, czy jest w nim cos jeszcze?
I jeszcze pytanie. Nie mam monitorow, na razie dlubie sobie na sluchawkach lub zwyklych kolumnach;
jak sie podlacza monitory odsluchowe do komputera?
Prosilbym o cierpliwe objasnienie. Niby mozna doczytac w opisie interfejsu jakie interfejs ma wyjscia, ale co mi z tego jak nie mam ZIELONEGO pojecia jak sie podlacza monitory, co gdzie, z przeproszeniem, wetknac, jakie koncowki maja kable.
Czy system 5.1 mozna sobie poskladac z 5 oddzielnie kupionych zwyklych monitorow i jednego glosnika centralnego? Magia zestawu 5.1 polega tylko na nizszej cenie, czy jest w nim cos jeszcze?
I jeszcze pytanie. Nie mam monitorow, na razie dlubie sobie na sluchawkach lub zwyklych kolumnach;
jak sie podlacza monitory odsluchowe do komputera?
Prosilbym o cierpliwe objasnienie. Niby mozna doczytac w opisie interfejsu jakie interfejs ma wyjscia, ale co mi z tego jak nie mam ZIELONEGO pojecia jak sie podlacza monitory, co gdzie, z przeproszeniem, wetknac, jakie koncowki maja kable.