Akai MPC 2000 - edycja sampli

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Roc-Raida
Akai MPC 2000 - edycja sampli

Post autor: Roc-Raida » czwartek 28 sie 2008, 10:53

Witam. Mam pytanie. Od jakiegoś czasu używam AKAI MPC 2000.
Zgłębiłem trochę tajników, dzięki, którym obsługa nie sprawia mi już problemów. Mam tylko 1 problem z którym nie mogę się uporać, a rozwiązanie jego jest niezbędne do pracy.
Przez wejście REC zgrywam sampel (shift+sample), ustawiam długość jaka ma być nagrana i lece. Problem pojawia się właśnie w tym momencie, nie mam pojęcia w jaki sposób pociąć sampel na równe części, jak w ogóle go pociąć :| . Proszę serdecznie o pomoc. INSTRUKCJE jak to zrobić.
\

Awatar użytkownika
maslak_s

Re: Akai MPC 2000 - edycja sampli

Post autor: maslak_s » czwartek 28 sie 2008, 11:46

INSTRUKCJA
www.klub.agaton.pl

mankimank

Post autor: mankimank » czwartek 28 sie 2008, 15:49

Otwierasz Trim regulujesz poczatek i koniec sampla albo jogiem albo shift i suwak po lewej i potem edit chyba i extract new sampel i exportujesz zaznaczony sampel do nowego pliku i po sprawie !!Lecz ja np robie wszystko w wavelabie bo nie lubie tej edycji w akai
robie bity

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » czwartek 28 sie 2008, 22:25

...Otwierasz Trim regulujesz poczatek i koniec sampla albo jogiem albo shift i suwak po lewej i potem edit chyba i extract new sampel i exportujesz zaznaczony sampel do nowego pliku i po sprawie !!Lecz ja np robie wszystko w wavelabie bo nie lubie tej edycji w akai...
tak jak kolga pisze....
ja takze nie lubie edycji... jeżeli nie mam wyboru to korzystam z recycla...

a w akai mpc2K nie ma funkcji chop ? moze tym szybciej ?
http://www.myspace.com/audiophone

ODPOWIEDZ