Małe monitory do miksu
około 5 na 3 m, monitory przy dluzszej ścianie by stały.. warunki dosyć koszmarne..
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Małe monitory do miksu
...około 5 na 3 m, monitory przy dluzszej ścianie by stały.. warunki dosyć koszmarne.....
To w takim razie najprawdopodobniej wszystko co ma powyżej (max) 5 cali odpada. Może Ci strasznie dudnić 120-150Hz. Ale jest też szansa, że nie będzie. U mnie RP6-ki po przestawieniu ich na dłuższą ścianę przestały. One akurat całkiem fajnie się sprawdzają w niezaadoptowanym pomieszczeniu.
To w takim razie najprawdopodobniej wszystko co ma powyżej (max) 5 cali odpada. Może Ci strasznie dudnić 120-150Hz. Ale jest też szansa, że nie będzie. U mnie RP6-ki po przestawieniu ich na dłuższą ścianę przestały. One akurat całkiem fajnie się sprawdzają w niezaadoptowanym pomieszczeniu.
problem w tym ze nawet na postawienie monitorow jest malo miejsca, mysle ze zmieszczenie 6tek moze być problemem.. 4-5 cali moze byc jeszcze.. dlatego rozważałem vxt 4 (ewentualnie rp5)
rozważ też blue sky media desk. bardzo dobre monitorki (tyle, że 2.1)
[addsig]
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl/]Ableton Live Users Group Polska[/url]
...problem w tym ze nawet na postawienie monitorow jest malo miejsca, mysle ze zmieszczenie 6tek moze być problemem.. 4-5 cali moze byc jeszcze.. dlatego rozważałem vxt 4 (ewentualnie rp5)...
Ja jeszcze rozwazylbym ADAM A5,sa mniejsze od A7 a maja taki sam wstegowy tweeter wiec napewno sa dosc szczegolowe.moze to bedzie dobre rozwiazanie.
Ja jeszcze rozwazylbym ADAM A5,sa mniejsze od A7 a maja taki sam wstegowy tweeter wiec napewno sa dosc szczegolowe.moze to bedzie dobre rozwiazanie.
- sound-expert
- Tasiorowski
Może zostanę zaraz posądzony o herezję, ale jeśli pomieszczenie jest naprawdę małe, to za tę kasę polecam... porządne słuchawki. Wyjdzie myslę mu na lepiej niż monitory które będą tam stały na siłę. A jeśli już jakieś malutkie paczki, to polecam... Creative GIGAWORKS. Kumpel sobie kupił do kompa, do gier... przyszedłem do niego, puścił mi z nich muzę i powiem że byłem w szoku. Kosztują niecałe 300 zł i naprawdę ZAJEBIŚCIE grają. może nei wyglądają tak ładnie na biurku jak monitory
ale na pewno dadzą radę.

Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
mam porządne słuchawki i wiem że oszukują jak cholera więc..
Witam wszystkich:)
Podpinam się z następującym pytaniem:
Czy mi również monitory są potrzebne (lub przydadzą się) ?
Działam amatorsko na Vsti w mieszkaniu i to się nigdy chyba nie zmini. Nie zamiezrzam nigdy wydawac plyty. Robie muze tylko dla siebie wiec czy cos monitory dalyby mi? Aktualnie mam glosniki z wiezy HiFi
Pozdrawiam!
Podpinam się z następującym pytaniem:
Czy mi również monitory są potrzebne (lub przydadzą się) ?
Działam amatorsko na Vsti w mieszkaniu i to się nigdy chyba nie zmini. Nie zamiezrzam nigdy wydawac plyty. Robie muze tylko dla siebie wiec czy cos monitory dalyby mi? Aktualnie mam glosniki z wiezy HiFi
Pozdrawiam!
Trzeba poczekać na te Adamy A5. Może być ciekawie, ale chyba jeszcze ich nie ma w kraju. Cena około 2000, więc ......