Pro Tools - eksportowanie wielu scieżek na raz

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Elfuello
Pro Tools - eksportowanie wielu scieżek na raz

Post autor: Elfuello » wtorek 08 kwie 2008, 11:33

No i stalo sie.....Pro Tools przed moimi oczami i......PO PROSTU GO NIENAWIDZE!!! Jest #$% !!! Rozgryzam go, ponoc "banalny i latwy w obsludze".....mam go juz serdecznie dosyc. Nie naleze do osob, ktore maja problemy z rozgryzaniem softu, ale ten to juz przechodzi wszelkie pojecie. Wcale nie jest wygodny. Samplitude ledno co uruchomilem i juz wiedzialem podswiadomie co do czego i jak. No i teraz do rzeczy. Zdobylem ze studia projekt z Pro Toolsa. Ja mam u siebie wersje M-Powered. Otwiera sie wszystko, gra slicznie, ale teraz chce to przerobic na wavy. Czy jest jeden eksport dla wszystkich plikow z osobna? Chcialbym je wrzucic do Samplitudzia, no ale nie moge sobie poradzic. Bouncing mi robi w stylu mixdown w Cubase. Moze jest jakies narzedzie, konwerter (pewnie padaly juz takie pytania). Innymi slowy prosze Was o pomoc, bo zaraz cos mnie strzeli. Jak wyeksportowac sciezki do wavow za jednym kliknieciem, a nie kazdy z osobna.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Pro Tools - eksportowanie wielu scieżek na raz

Post autor: matiz » wtorek 08 kwie 2008, 11:59

Jak wyeksportowac sciezki do wavow za jednym kliknieciem, a nie kazdy z osobna.

Jezeli maja to byc czyste slady, bez udzialu miksera, to zaznaczasz selectorem calosc i Menu->Audiosuite->Duplicate i zrobione.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 08 kwie 2008, 19:59

Zaznacz wszystkie sciezki w oknie edycji (wszystkie regiony), nastepnie wybierz opcje Consolidate Regions, a w dalszej kolejnosci juz skonsolidowane regiony znow zaznacz w oknie edycji i nastepnie uzyj opcji "export regions as audio files", ktora znajdziesz w sekcji "audio regions" - czyli na liscie regionow po prawej stronie ekranu. Jest to kwestia dwoch skrotow klawiszowych i 3 klikniec myszka.

Rezultatem beda pliki zaczynajace sie w tym samym momencie, ktore mozesz przeniesc do innego programu lub cyfrowego rejestratora wielosciezkowego.
[addsig]

cezex

Post autor: cezex » wtorek 08 kwie 2008, 23:36

niedawno przez to przeszedłem. Wolne tłumaczenie tego co znalazłem w sieci na ten temat:
http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/172863-pro-tools-logic.html

1. zmień "Disk Allocation" do nowego folderu.
2. ustaw kursor na początek sesji
3. zaznacz wszystkie ścieżki ctrl-a
4. w "Audiosuite" menu wybierz 'Duplicate'
5. ustaw "entire selection" zamiast "region by region"
6. process

Chciałem otworzyć Protoolsową sesję w Logicu i przy okazji okazało się, że po eksporcie sesji z PT jako OMF/AAF Logic nie importuje automatyki. Ciekawe jest również to, że mimo że sesja miała ponad 60 śladów a rzecz się działa w PT LE to wyeksportowało się wszystko na raz. A myślałem, że będę to robić na raty.

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » środa 09 kwie 2008, 00:49

Jestescie BOGAMI!!!:))) Po prostu swietni!:)))) Prawie od razu otrzymalem odpowiedz i juz moglem dalej sie wziac do roboty. Mam nadzieje, ze ten post pomoze takim jak ja w tym ciezkim programie:)
Jeszcze raz serdeczne dzieki za udzielenie pomocy w tej sprawie.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

ODPOWIEDZ