Jaki di-box do nagrywania gitary?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
homik
Jaki di-box do nagrywania gitary?

Post autor: homik » piątek 07 mar 2008, 13:19

Jaki di-box zastosować do nagrania gitary (pasywny czy musi byc aktywny) żeby było dobrze ja potem obrobic w Amplitube albo Guitar Rig? Posiadam mikser Yamaha 102c i kartę Esi Juli@...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Jaki di-box do nagrywania gitary?

Post autor: JoachimK » piątek 07 mar 2008, 13:25

A masz moze jakis efekt w formie kostki, typu Boss? W takim sprzecie nie wystepuje True Bypass, sygnal na wylaczonym efekcie idzie poprzez tzw. wtornik emiterowy, ktory spelni role doskonalego dopasowania impedancji i poziomu, zastepujac di-box.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

homik

Re: Jaki di-box do nagrywania gitary?

Post autor: homik » piątek 07 mar 2008, 14:22

...A masz moze jakis efekt w formie kostki, typu Boss? W takim sprzecie nie wystepuje True Bypass, sygnal na wylaczonym efekcie idzie poprzez tzw. wtornik emiterowy, ktory spelni role doskonalego dopasowania impedancji i poziomu, zastepujac di-box....

Nie mam takiego efektu - mam Tonelaba SE ale zazwyczaj znajduje się on ode mnie jakies 70km :) Jezdze tylko z gitarą i chciałby móc nagrywac jakies swoje nałe projekty w domu przy pomocy VST więc chcę kupic Di-boxa. Tylko jakiego właśnie :)

ODPOWIEDZ