Trudne początki

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
tiny
Trudne początki

Post autor: tiny » czwartek 06 mar 2008, 13:19

Witam mam takie pytanie...
Czy istnieje taki zestaw probek do stworzenia utworu ale w wersji testowej, tzn. chodzi mi o to czy jest moze zestaw ilustam probek do stworzenia caleko utworu by moc na nim uczyc sie sztuki realizacji?? Poniewaz dopiero zaczynam bardziej zaawansowana zabawe z dzwiekiem i chodzi czy jest taki standardowy zestaw z ktorego moznaby zlozyc utwor i nastepnie przeslac go komus to jest profesjonalista i czy ta osoba mogla by zwrocic uwage na jakies niedociagniecie itp.?? poniewaz nie sysponuje sprzetem profesjonalnym dlatego np. nie wiem czy linija werbla nie nalozy sie np. na pianio??

i jeszcze jedno pytanie mam mianowicie posiadam reasona 1 i FL 4 i zauwazylem ze ta sama linia bebnow na FL brzmi tak troche plastikowo a na Reasone nie brzmi jak normalne bebny. Czy moze jaies ustawienia w FL rozwiaza problem czy jest to wada genetyczna??

Pozdrawiam i dziekuje za jakiekolwiek rady

T.
"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Trudne początki

Post autor: Soundscape » czwartek 06 mar 2008, 13:29

...dlatego np. nie wiem czy linija werbla nie nalozy sie np. na pianio??

W EiS marcowym (jeśli dobrze zinterpretowałem spis treści ) będzie kolejny konkurs na remix, więc będziesz miał udostępnione "suche" ślady utworu. To już coś, na czym można poćwiczyć. Ale tylko na własny użytek, bo prawa do ścieżek posiadają autorzy.

Awatar użytkownika
tiny

Post autor: tiny » czwartek 06 mar 2008, 13:37

......dlatego np. nie wiem czy linija werbla nie nalozy sie np. na pianio??

W EiS marcowym (jeśli dobrze zinterpretowałem spis treści ) będzie kolejny konkurs na remix, więc będziesz miał udostępnione "suche" ślady utworu. To już coś, na czym można poćwiczyć. Ale tylko na własny użytek, bo prawa do ścieżek posiadają autorzy....
o to juz cos dzieki za podpowiedz
"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."

greengo

Post autor: greengo » czwartek 06 mar 2008, 13:50

Mam pewien pomysł i zarazem propozycję dla Redakcji.
Może warto byłoby zrobić coś na zasadzie małego kursu. W jakimś numerze zamieszczane są scieżki do utworu bez jakichkolwiek efektów itp.
W następnym numerze zamieszczany jest opis co zostało wykonane na poszczególnych scieżkach i w miksie i cały utwór jak to powinno wyglądać.
Każdy by zobaczył co zrobił źle i jak bardzo odszedł od oryginału. Dzięki temu można by się wiele nauczyć
Myśle, że wiele osób mogłoby być czymś takim zainteresowanych.

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » czwartek 06 mar 2008, 13:56

...Mam pewien pomysł i zarazem propozycję dla Redakcji.
Może warto byłoby zrobić coś na zasadzie małego kursu. W jakimś numerze zamieszczane są scieżki do utworu bez jakichkolwiek efektów itp.
W następnym numerze zamieszczany jest opis co zostało wykonane na poszczególnych scieżkach i w miksie i cały utwór jak to powinno wyglądać.
Każdy by zobaczył co zrobił źle i jak bardzo odszedł od oryginału. Dzięki temu można by się wiele nauczyć
Myśle, że wiele osób mogłoby być czymś takim zainteresowanych....
Zdecydowanie popieram! a jeszcze gdyby była opcja wrzucania owych plików na forum w celach konsultacyjnych w jakimś osobnym dziale to byłoby już miodzio
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
tiny

Post autor: tiny » czwartek 06 mar 2008, 14:02

podpisuje sie pod tym pomyslem!!! po co bladzic na slepo skoro mozna dostac fachowe porady.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 06 mar 2008, 14:07

Myśle, że wiele osób mogłoby być czymś takim zainteresowanych....
Bardzo dobry pomysł! Popieram w 100%-ach!

DCG

Post autor: DCG » czwartek 06 mar 2008, 14:53

No, no, na forum, to by było coś ...

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 06 mar 2008, 15:16

niedawno byl taki konkurs na dzwiek.org - zwyciezca dostal PSP Masterpack
poza tym w internecie jest sporo roznych konkursow i sesji wielosladowych do sciagniecia, tylko trzeba poszukac
[addsig]

ODPOWIEDZ