Witam mam takie pytanie...
Czy istnieje taki zestaw probek do stworzenia utworu ale w wersji testowej, tzn. chodzi mi o to czy jest moze zestaw ilustam probek do stworzenia caleko utworu by moc na nim uczyc sie sztuki realizacji?? Poniewaz dopiero zaczynam bardziej zaawansowana zabawe z dzwiekiem i chodzi czy jest taki standardowy zestaw z ktorego moznaby zlozyc utwor i nastepnie przeslac go komus to jest profesjonalista i czy ta osoba mogla by zwrocic uwage na jakies niedociagniecie itp.?? poniewaz nie sysponuje sprzetem profesjonalnym dlatego np. nie wiem czy linija werbla nie nalozy sie np. na pianio??
i jeszcze jedno pytanie mam mianowicie posiadam reasona 1 i FL 4 i zauwazylem ze ta sama linia bebnow na FL brzmi tak troche plastikowo a na Reasone nie brzmi jak normalne bebny. Czy moze jaies ustawienia w FL rozwiaza problem czy jest to wada genetyczna??
Pozdrawiam i dziekuje za jakiekolwiek rady
T.
Trudne początki
"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Trudne początki
...dlatego np. nie wiem czy linija werbla nie nalozy sie np. na pianio??
W EiS marcowym (jeśli dobrze zinterpretowałem spis treści
) będzie kolejny konkurs na remix, więc będziesz miał udostępnione "suche" ślady utworu. To już coś, na czym można poćwiczyć. Ale tylko na własny użytek, bo prawa do ścieżek posiadają autorzy.

......dlatego np. nie wiem czy linija werbla nie nalozy sie np. na pianio??
) będzie kolejny konkurs na remix, więc będziesz miał udostępnione "suche" ślady utworu. To już coś, na czym można poćwiczyć. Ale tylko na własny użytek, bo prawa do ścieżek posiadają autorzy....
o to juz cos dzieki za podpowiedz

o to juz cos dzieki za podpowiedz
"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."
Mam pewien pomysł i zarazem propozycję dla Redakcji.
Może warto byłoby zrobić coś na zasadzie małego kursu. W jakimś numerze zamieszczane są scieżki do utworu bez jakichkolwiek efektów itp.
W następnym numerze zamieszczany jest opis co zostało wykonane na poszczególnych scieżkach i w miksie i cały utwór jak to powinno wyglądać.
Każdy by zobaczył co zrobił źle i jak bardzo odszedł od oryginału. Dzięki temu można by się wiele nauczyć
Myśle, że wiele osób mogłoby być czymś takim zainteresowanych.
Może warto byłoby zrobić coś na zasadzie małego kursu. W jakimś numerze zamieszczane są scieżki do utworu bez jakichkolwiek efektów itp.
W następnym numerze zamieszczany jest opis co zostało wykonane na poszczególnych scieżkach i w miksie i cały utwór jak to powinno wyglądać.
Każdy by zobaczył co zrobił źle i jak bardzo odszedł od oryginału. Dzięki temu można by się wiele nauczyć
Myśle, że wiele osób mogłoby być czymś takim zainteresowanych.
...Mam pewien pomysł i zarazem propozycję dla Redakcji.
Myśle, że wiele osób mogłoby być czymś takim zainteresowanych....
Zdecydowanie popieram! a jeszcze gdyby była opcja wrzucania owych plików na forum w celach konsultacyjnych w jakimś osobnym dziale to byłoby już miodzio
Zdecydowanie popieram! a jeszcze gdyby była opcja wrzucania owych plików na forum w celach konsultacyjnych w jakimś osobnym dziale to byłoby już miodzio

www.despisestudio.com
podpisuje sie pod tym pomyslem!!! po co bladzic na slepo skoro mozna dostac fachowe porady.
- Soundscape
- Kontakt:
Bardzo dobry pomysł! Popieram w 100%-ach!
Bardzo dobry pomysł! Popieram w 100%-ach!
No, no, na forum, to by było coś ...
- Miłaszewski
niedawno byl taki konkurs na dzwiek.org - zwyciezca dostal PSP Masterpack
poza tym w internecie jest sporo roznych konkursow i sesji wielosladowych do sciagniecia, tylko trzeba poszukac
[addsig]
poza tym w internecie jest sporo roznych konkursow i sesji wielosladowych do sciagniecia, tylko trzeba poszukac
[addsig]