Sonar - problem z ditheringiem
-
Problem polega na tym że compresor inaczej działa na busie a inaczej działa na traku.Bład moj polegał na tym że najpierw wtyki próbowałem na busach , i jezeli dobrze brzmiał jakiś trak, wrzucałem ją bezpośrednio w trak a to mu dawało inną charakterystykę, trochę dziwne ale prawdziwe.
Dlaczego ma to być dziwne?
Jeśli zapinasz kompresor na bus i źródłem dźwięku jest kilka instrumentów, to oczywiste jest, że będzie to inaczej brzmiało, niż ten sam kompresor (te same ustawienia) na pojedynczym tracku.
Mam do Ciebie jednak proste pytanie: Co z pierwotnym problemem, który zasygnalizowałeś w pierwszych postach? Brzmi inaczej przed i po eksporcie, czy nie? Jeśli tak, to czy już wiesz dlaczego, czy nie, bo wydaje mi się, że zaniechałeś poszukiwań?
Re: Sonar - problem z ditheringiem
Mam do Ciebie jednak proste pytanie: Co z pierwotnym problemem, który zasygnalizowałeś w pierwszych postach? Brzmi inaczej przed i po eksporcie, czy nie? Jeśli tak, to czy już wiesz dlaczego, czy nie, bo wydaje mi się, że zaniechałeś poszukiwań? ...
Przyznam się trochę do chaotyki działania i jak wcześniej powiedziałem schematu,zbyt duża pewność siebie nie do końca wiedza

Jeżeli chodzi o problem pierwotny brzmi tak samo.Dzięki waszym postom ukierunkowałem swoje poszukiwania SKUTECZNIE

Pozdro...
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
Jeszcze jest jeden aspekt w sonarze odnośnie tematu.
Przy mixdown wybierasz "mix enables:" i np"bus fx".
Być może jest tak, że coś gdzieś masz wyłączone ale poźniej z włączoną tą funkcją zostają wczączane te wyłączone inserty. Albo odwrotnie. Nie jestem pewien, czy rzeczywiście tak jest. Niestety nie mam czasu tego sprawdzić, ale może warto by było w Twoim przypadku to wytestować.
Być może jest tak, że coś gdzieś masz wyłączone ale poźniej z włączoną tą funkcją zostają wczączane te wyłączone inserty. Albo odwrotnie. Nie jestem pewien, czy rzeczywiście tak jest. Niestety nie mam czasu tego sprawdzić, ale może warto by było w Twoim przypadku to wytestować.
-
...Jeszcze jest jeden aspekt w sonarze odnośnie tematu.
Być może jest tak, że coś gdzieś masz wyłączone ale poźniej z włączoną tą funkcją zostają wczączane te wyłączone inserty. Albo odwrotnie. Nie jestem pewien, czy rzeczywiście tak jest. Niestety nie mam czasu tego sprawdzić, ale może warto by było w Twoim przypadku to wytestować....
Po pierwsze, o mix enables pisałem kilka postów wyżej.
Po drugie działa to prosto i tak jak powinno, nie ma w tym czarów, przy mixdownie nie włączysz wyłączonego pluginu mieszając w mix enables.
Po trzecie Pszczoła zaraportował wyleczenie się jego Sonara z wszelkich przypadłości, czego mu gratuluję i szczerze zazdroszczę.
Miłego dnia.
Być może jest tak, że coś gdzieś masz wyłączone ale poźniej z włączoną tą funkcją zostają wczączane te wyłączone inserty. Albo odwrotnie. Nie jestem pewien, czy rzeczywiście tak jest. Niestety nie mam czasu tego sprawdzić, ale może warto by było w Twoim przypadku to wytestować....
Po pierwsze, o mix enables pisałem kilka postów wyżej.
Po drugie działa to prosto i tak jak powinno, nie ma w tym czarów, przy mixdownie nie włączysz wyłączonego pluginu mieszając w mix enables.
Po trzecie Pszczoła zaraportował wyleczenie się jego Sonara z wszelkich przypadłości, czego mu gratuluję i szczerze zazdroszczę.
Miłego dnia.