Witam Was wszystkich serdecznie!
Na wstepie zaznaczam, ze nie zadaje pytanie bez szukania na forum. Szukalam i owszem, sporo znalazlem ale brakuje mi po prostu podstaw. Od niedawna zacząłem interesować sie szeroko pojeta akustyka, a przede wsyzstkim chcialbym nauczyc sie nagrywac koncerty. Mam mozliwosc podlaczenia sie do konsolety, takze nie chce korzystac z mikrofonw. Probowalem z LINE-IN na dyktafonie ale jakosc byla dosc srednia. Mam do dyspozycji laptopa i domyslam sie, ze bede potrzebowal do niego zewnetrznej karty dzwiekowej, tak? Bo probowalem z LINE-IN na wbudowanej i nie zdawalo egzaminu. Generalnie myslalem tez o wielokanałowej, ale nie wiem czy bym sie w tym od razu polapal, tym bardziej, ze jesli nagrywam zespol to graja zazwyczaj na 3-4 intrumentach + wokale. Wtedy wszystko musi miec osobne kanaly? Oprogramowanie dla nowicjusza do takich zadan to moze byc SoundForge? Jest w nim mozliwosc instalacji wtyczek, np Wave?
Z gory dziekuje za odpowiedz, przepraszam jesli zasmiecam forum takimi "pierdolami" dla amatorki ;)
Andrzej
Nagranie koncertu
Re: Nagranie koncertu
Ano da się. Sam osobiście nie rejestrowałem koncertu ale chcąc zarejestrować go na ściezki musisz mieć dostęp do AUX-ów konsolety lub wyjścia cyfrowego i zawnętrzną kartę do laptoka która obsłuży owe kanały.Co do Sound Forge to trochę zgaduję ale obstawiam że obsłuży Waves VST
Pozderko

Pozderko
www.despisestudio.com