Odtwarzacz wielokanałowy
Potrzebuję programowy odtwarzacz wielokanałowy. Chodzi mi o coś takiego, że w jednym czasie dwa kanały L+R wypuszczę jedną kartą dźwiekową, a dwa kolejnę L1+R1 drugą kartą dźwiekową. Czy zna ktoś taki soft, najlepiej freware.

Pasjonat muzyczny, mikser in the box.
Re: Odtwarzacz wielokanałowy
...Potrzebuję programowy odtwarzacz wielokanałowy. Chodzi mi o coś takiego, że w jednym czasie dwa kanały L+R wypuszczę jedną kartą dźwiekową, a dwa kolejnę L1+R1 drugą kartą dźwiekową. Czy zna ktoś taki soft, najlepiej freware.
...
a ja potrzebuję 150 zł. na światło.......

jestem entuzjastą realizacji komputerowej
...
Błuaaachcacha ale sie ubawiłem ... :(
MONTER Dziekuję, miałem na mysli coś mniejszego. Reapera i samplituda mam i wiem, że stamtąd mozna powysyłać. Ale tak jak mówię, miałem nadzieję na coś w rodzaju winampa. SF mam starszą wersję - stereofoniczną. Ok, poradzę sobie wobec tego przy urzyciu Reapera. Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam

Błuaaachcacha ale sie ubawiłem ... :(
MONTER Dziekuję, miałem na mysli coś mniejszego. Reapera i samplituda mam i wiem, że stamtąd mozna powysyłać. Ale tak jak mówię, miałem nadzieję na coś w rodzaju winampa. SF mam starszą wersję - stereofoniczną. Ok, poradzę sobie wobec tego przy urzyciu Reapera. Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.
Czołem, może to zbyt skomplikowany sposób, ale darmowy (choć jeśli posiadasz Reapera to po co komplikować) by użyć PureData.
Można tam obsłużyć do 4 różnych interfesów (być może nawet więcej) i przypisać np do jakiegoś midi, lub klawisza na klawiaturze komputerowej odtwarzanie dowolnej liczby kanałów audio. Audio może być zbuforowane w pamięci lub lecieć z dysku.
Ale tak jak mówiłem jest to metoda eksperymentalna.
Po co sobie ułatwiać?
Można tam obsłużyć do 4 różnych interfesów (być może nawet więcej) i przypisać np do jakiegoś midi, lub klawisza na klawiaturze komputerowej odtwarzanie dowolnej liczby kanałów audio. Audio może być zbuforowane w pamięci lub lecieć z dysku.
Ale tak jak mówiłem jest to metoda eksperymentalna.
Po co sobie ułatwiać?

EiS jest super! Pozdrawiam Redakcję!