Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
mikolaj13 - Posty:9
Subwoofer?
autor: mikolaj13 » sobota 19 sty 2008, 21:42
Witam wszystkich.
Mam małe pytanie a mianowicie. Posiadam monitory studyjne Event TR 8 XXL. Ich pasmo to 35 - 20 kHz. Uzywam ich jako odsłuchów do samplera organowego ( muzyki też da się posłuchać

) i w związku z tym, mysle jeszcze o Subwooferze, jako że organy czasami schodzą dość nisko.... Myślałem o Subwooferze Eventa który teraz wszedł na rynek ale on ma pasmo 35-150... i glosnik 8 calowy... więc chyba odpada. Zastanawiam sie jeszcze nad konsumpcyjnym modelem, ale nie wiem jak to połaczyć z monitorami?? Posiadam kartę Emu 1212 więc może monitory pod jedno wyjście a Suba pod drugie??? Czy lepiej z suba złapać sygnał tak jak wychodzi i kalecząc kabel, ewentualnie zalozyć w nim gniazda i nie ranic kabla???? Co sądzicie???? No i kasa... max to 800 Pozdrawiam
-
genngott
autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 06:55
...Witam wszystkich.
Mam małe pytanie a mianowicie. Posiadam monitory studyjne Event TR 8 XXL. Ich pasmo to 35 - 20 kHz. Uzywam ich jako odsłuchów do samplera organowego ( muzyki też da się posłuchać

) i w związku z tym, mysle jeszcze o Subwooferze, jako że organy czasami schodzą dość nisko.... Myślałem o Subwooferze Eventa który teraz wszedł na rynek ale on ma pasmo 35-150... i glosnik 8 calowy... więc chyba odpada. Zastanawiam sie jeszcze nad konsumpcyjnym modelem, ale nie wiem jak to połaczyć z monitorami?? Posiadam kartę Emu 1212 więc może monitory pod jedno wyjście a Suba pod drugie??? Czy lepiej z suba złapać sygnał tak jak wychodzi i kalecząc kabel, ewentualnie zalozyć w nim gniazda i nie ranic kabla???? Co sądzicie???? No i kasa... max to 800 Pozdrawiam ...
osobiście uważam że jeżeli posiadasz tr8 to bezsensem jest zakup jakiegoś konsumpcyjnego suba i pod względem technicznym nie jestem pewien czy to przejdzie (rozdzielanie OUT na 2). Jeśli jesteś pewien że owe tr8 przenoszą 35-20 to lepiej odłuż jeszcze troszkę pieniędzy i zakup coś "normalnego" co posiada 2x IN. A tak swoją drogą to powiem ci że osobiście jade na Eventach ALP 5 ( jest kilka rzeczy które im zarzucam) i dokupiłem ostatnio "paściarskiego" s100 i wcale nie narzekam
www.despisestudio.com
-
genngott
autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 06:56
osobiście uważam że jeżeli posiadasz tr8 to bezsensem jest zakup jakiegoś konsumpcyjnego suba i pod względem technicznym nie jestem pewien czy to przejdzie (rozdzielanie OUT na 2). Jeśli jesteś pewien że owe tr8 przenoszą 35-20 to lepiej odłuż jeszcze troszkę pieniędzy i zakup coś "normalnego" co posiada 2x IN. A tak swoją drogą to powiem ci że osobiście jade na Eventach ALP 5 ( jest kilka rzeczy które im zarzucam) i dokupiłem ostatnio "paściarskiego" s100 i wcale nie narzekam

...
echhhhhhhhhh ODŁÓŻ!!!!!!!! sorr nauka w las poszła!!!!!
www.despisestudio.com
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » niedziela 20 sty 2008, 13:04
za tyle nic nie kupisz - chyba ze uda ci sie trafic uzywany - ale ciezko
doloz do behringera 200 i kup - ma wejscia xlr wiec nie bedziesz sie z niczym meczyl pozatym odcina pasmo od 80 w dol na satelitach wiec eventy nie beda musialy tak nisko schodzic(a bedzie mozna dac na nie wiecej mocy)
nie baw sie w konsumenckie - to nie przejdzie - chyba ze z wejsciami xlr (ale to chyba tylko tannoy ma)
-
mikolaj13 - Posty:9
autor: mikolaj13 » niedziela 20 sty 2008, 20:30
...za tyle nic nie kupisz - chyba ze uda ci sie trafic uzywany - ale ciezko
doloz do behringera 200 i kup - ma wejscia xlr wiec nie bedziesz sie z niczym meczyl pozatym odcina pasmo od 80 w dol na satelitach wiec eventy nie beda musialy tak nisko schodzic(a bedzie mozna dac na nie wiecej mocy)
nie baw sie w konsumenckie - to nie przejdzie - chyba ze z wejsciami xlr (ale to chyba tylko tannoy ma)...
No ale podobno tego Behringera przestali produkować - jakaś wada produkcyjna ....-tak czytałem na tym forum. A co sądzicie o tym subie Eventa???? Myslałem jeszcze o ESI też teraz wypuścili suba
-
genngott
autor: genngott » niedziela 20 sty 2008, 20:45
No ale podobno tego Behringera przestali produkować - jakaś wada produkcyjna ....-tak czytałem na tym forum. A co sądzicie o tym subie Eventa???? Myslałem jeszcze o ESI też teraz wypuścili suba...
Eventa będę "dogłebnie" testował jutro najpóźniej pojutrze to ci coś nabazgram
www.despisestudio.com