Nagrywarki z twardym dyskiem
witam, zamierzam w ciągu najbliższego miesiąca zakupić nagrywarkę z twardym dyskiem, najprawdopodobniej wybiorę coś z modeli : KORG D888 , BOSS 1200CD , ZOOM 1608CD lub KORG D1200MKII- być może jest ktoś na tym forum kto używa któregoś z wymienionych modeli-proszę o podzielenie sie opinią na temat tych nagrywarek.Będzie ona służyć generalnie na chałturach-odtwarzanie różnych podkładów oraz w moim studyjku przy nagraniach oraz na próbach.Planuję zakup w USA-po prostu wychodzi o połowę taniej .Zależy mi na tym żeby na nagrywarka byla szybka-żeby nie trzeba była ładować piosenki w nieskonczoność oraz żeby materiał odtwarzany brzmiał dobrze.Do tej pory nie miałem jeszcze styczności z takim sprzętem więc każda rada jest dla mnie cenna, z góry dziękuję i pozdrawiam szanownych kolegów
Re: Nagrywarki z twardym dyskiem
Jeśli planujesz to sprowadzić z USA to proponuję zainteresować sie raczej Rolandem z serii VS,nawet używanym.Jest o kilka klas lepszy od wszystkich nagrywarek które wymieniłeś.Jeszcze jedno,jeśli planujesz zakup urządzenia do odtwarzania podkładów na chałturach to proponował bym raczej i-poda albo inny mp3 player,uzywanie wielośladu do playbacku mija siępo prostu z celem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Re: Nagrywarki z twardym dyskiem
po pierwsze nie bardzo mnie stać na Rolanda VS-myślałem o nim ale ze względu na cenę odrzuciłem go-jeśli chodzi o ipoda lub jakis inny mp3 player to też odpadają bo to są praktycznie tylko odtwarzacze bez jakichkolwiek edycji, po drugie ta nagrywarka nie będzie mi służyć tylko do odtwarzania playbacków-część rzeczy będziemy wgrywać na próbach i w moim studyjku-później obróbka na kompie lub jakies proste kasowania czy kopiowania na nagrywarce i dalej materiał będzie wracał powtórnie do nagrywarki aby móc go odtwarzać,postanowiłem że mój wybór będzie pomiędzy tymi czterema nagrywarkami i po prostu potrzebuje opini ich właścicieli jak się sprawują, pozdrawiam,