Emulator X - instalacja
Witam wszystkich. Mam uprzejme pytanie: w jakim właściwie miejscu powinienem zainstalować samplera? Czy w pliku hosta (Cubase), czy nie ma to znaczenia? Pytanie trochę infantylne, ale taki jest stan mojej wiedzy na te tematy :( Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
Re: Emulator X - instalacja
...Witam wszystkich. Mam uprzejme pytanie: w jakim właściwie miejscu powinienem zainstalować samplera? Czy w pliku hosta (Cubase), czy nie ma to znaczenia? Pytanie trochę infantylne, ale taki jest stan mojej wiedzy na te tematy :( Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc....
Pytanie jest przede wszystkim całkowicie niezrozumiałe
Jakiego "samplera", co rozumiesz przez "plik hosta"?
Pytanie jest przede wszystkim całkowicie niezrozumiałe

Jakiego "samplera", co rozumiesz przez "plik hosta"?
Mam na myśli Emulatora X, a host - rozumiem to pojęcie jako program nadrzędny - sekwencer.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
...Mam na myśli Emulatora X, a host - rozumiem to pojęcie jako program nadrzędny - sekwencer....
Każdy host ma swój domyślny folder z wtyczkami VST - najlepiej wtyczkę instalować tam.
Nie znam Emulatora, czy on w czasie instalacji nie sugeruje domyślnie właśnie takiego folderu?
Każdy host ma swój domyślny folder z wtyczkami VST - najlepiej wtyczkę instalować tam.
Nie znam Emulatora, czy on w czasie instalacji nie sugeruje domyślnie właśnie takiego folderu?
......Mam na myśli Emulatora X, a host - rozumiem to pojęcie jako program nadrzędny - sekwencer....
Nie znam Emulatora, czy on w czasie instalacji nie sugeruje domyślnie właśnie takiego folderu?...
Dodam jeszcze jedno. Nie znam Cubase, ale Sonara można skonfigurować i podać mu więcej folderów, w których ma szukać wtyczek. Pewnie w Cubase też tak jest.
Nie znam Emulatora, czy on w czasie instalacji nie sugeruje domyślnie właśnie takiego folderu?...
Dodam jeszcze jedno. Nie znam Cubase, ale Sonara można skonfigurować i podać mu więcej folderów, w których ma szukać wtyczek. Pewnie w Cubase też tak jest.
Bardzo dziękuję, że zechciałeś mi odpowiedzieć. Coraz mniej jest tych, którzy są gotowi pomóc ...