Witam! Z góry dziękuję i zarazem bardzo proszę o pomoc!
Kupiłem 3 dni temu kartę dźwiękową ALESIS io 14 Mam z nią wielkie problemy. Instaluję ją na notebooku LG F1 (intel core duo 1,6ghz ; 1,5gb ram) Docelowo ma to służyć do gry na Native instruments B4 (organy hammond). Podłączam klawiaturkę CME UF7 pod midi in w karcie i pogra troszkę (z 5s) i się zacina, zatyka.. klawisze się ruszają, dźwięku nie ma.. Podobnie jest jak puszczę jakąś muzykę z Windows Media Player np.. pogra chwilkę i zaraz się zatnie.. w WMP nie rusza się wizualizacja i czas się zatrzymuje, jednak sam laptop się nie wiesza..

Nie mam już siły do tego.. Siedzę nad tym 3 dzień.. Sformatowałem dysk.. Nie instalowałem zintegrowanej karty dźwiękowej, tylko tą alesis. Wyłączyłem komputer, chcę otworzyć sterownik do niej (mixer) i wyświetla się komunikat, że nie ma sterowników itd.. i trafia mnie szlag

Próbowałem to samo na innym notebooku HP, z fire-wire pod PCIMCIA, wymieniałem ramy w laptopie LG i nic.. formatowałem jeszcze raz dysk.. robiłem to samo.. jednak bez żadnych zmian.. nie mam już siły co może być nie tak.. może sterowniki są jakieś skopane?
BARDZO PROSZE O POMOC!