Mikser na USB 2.0 czy FireWire?
Jakie sa plusy i minusy nagrywania poprzez mikser na usb2.0 lub firewire?
Re: Mikser na USB 2.0 czy FireWire?
...Jakie sa plusy i minusy nagrywania poprzez mikser na usb2.0 lub firewire?...
Pierwszy!
Kabel FW jest droższy
Pierwszy!

Kabel FW jest droższy

Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
- macandroll
......
W większości przypadków przez te miksery nagrywa się tylko sumę stereo, a nie osobno każdą ścieżkę.
W większości przypadków przez te miksery nagrywa się tylko sumę stereo, a nie osobno każdą ścieżkę.
Muzyk, gitarzysta
Coś nie dosłało... poprawiam:
Te USB tak ale wszystkie 5 mikserów FW o których słyszałem wysłają osobno każdą ścieżkę. Od Phoniców, M-Audio przez Alesisy aż do Yamaszek i Mackie. Do dwóch z nich nawet wracają osobne kanały....
Te USB tak ale wszystkie 5 mikserów FW o których słyszałem wysłają osobno każdą ścieżkę. Od Phoniców, M-Audio przez Alesisy aż do Yamaszek i Mackie. Do dwóch z nich nawet wracają osobne kanały....
Wszystkie wynalazki typu mixer-USB mixer-FW czy cokolwiek mają jedną wspólną wadę
Czy na pewno producent będzie dostarczał driverów?
Pamiętajcie że mixer-USB to nie żadna magia tylko najzwyklejsza na świecie karta dźwiękowa zamknięta w jednej obudowie z mixerem. Ze wszystkimi konsekwencjami, typu stabilność driverów, latencja, kompatybilność z hostem FW czy USB, kompatybilność z kolejnymi wersjami Windowsa itd. itp.
I całość kończy się na tym że po przejściu na Vista (a jak sa drivery do Vista - to po przejsciu na Vista2 czy jak toto się nie będzie nazywać) musisz kupić nowy mixer...
[addsig]
Czy na pewno producent będzie dostarczał driverów?
Pamiętajcie że mixer-USB to nie żadna magia tylko najzwyklejsza na świecie karta dźwiękowa zamknięta w jednej obudowie z mixerem. Ze wszystkimi konsekwencjami, typu stabilność driverów, latencja, kompatybilność z hostem FW czy USB, kompatybilność z kolejnymi wersjami Windowsa itd. itp.
I całość kończy się na tym że po przejściu na Vista (a jak sa drivery do Vista - to po przejsciu na Vista2 czy jak toto się nie będzie nazywać) musisz kupić nowy mixer...
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
- macandroll
...Coś nie dosłało... poprawiam:
...
Co prawda ja pisałem o mikserach do 1000zł, bo wydaje mi się, że autorowi o takie może chodzić.
Ale oczywiście są miksery i USB i firewire które przesyłają do komputera każdą ścieżkę osobno.
...
Co prawda ja pisałem o mikserach do 1000zł, bo wydaje mi się, że autorowi o takie może chodzić.
Ale oczywiście są miksery i USB i firewire które przesyłają do komputera każdą ścieżkę osobno.
Muzyk, gitarzysta
chodzi dokaldnie mi o mikser Yamaha MG 16/6 CX USB :) a pod FW jeszcze nie rozgladalem sie...