ACID Pro 6.0 - nagrywanie wokalu

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
psk53
ACID Pro 6.0 - nagrywanie wokalu

Post autor: psk53 » czwartek 16 sie 2007, 00:10

Witam wszystkich,

Zgłaszam się do Was z następującym problemem...dotychczas nagrywałem na Cool Edit'cie, ale od niedawna zacząłem używać do tego ACID Pro 6.0 i mam tu pewne problemy, wrzucam bit, nagrywam ścieżkę wokalu i jakoś ona nie zgrywa mi się z podkładem... w sensie, że tak jakby zmienia się tępo tego co właśnie nagrałem, albo tak jak by nagrywło mi głos z opóźnieniem... nie wiem co z tym zrobić

proszę o pomoc,

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
caca

Re: ACID Pro 6.0 - nagrywanie wokalu

Post autor: caca » czwartek 16 sie 2007, 10:02

...Witam wszystkich,

Zgłaszam się do Was z następującym problemem...dotychczas nagrywałem na Cool Edit'cie, ale od niedawna zacząłem używać do tego ACID Pro 6.0 i mam tu pewne problemy, wrzucam bit, nagrywam ścieżkę wokalu i jakoś ona nie zgrywa mi się z podkładem... w sensie, że tak jakby zmienia się tępo tego co właśnie nagrałem, albo tak jak by nagrywło mi głos z opóźnieniem... nie wiem co z tym zrobić

proszę o pomoc,

pozdrawiam....

a jaką masz kartę dźwiękową i komputer?
_________
tomek

abproject

Re: ACID Pro 6.0 - nagrywanie wokalu

Post autor: abproject » czwartek 16 sie 2007, 10:17

...Witam wszystkich,

proszę o pomoc,

pozdrawiam....
Nagrywać sie będzie do tempa pętli - czyli całego projektu, nie rozumiem do końca dlaczego nie zgrywa ci sie to z wokalem - vokalista śpiewa w tempie projektu ?

Jeżeli ewidentnie sie rozchodzi sprawdz ustawienia karty - latencja, czy w zakladce w Acid masz odpowiedni sterownik posiadanej karty.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

ODPOWIEDZ