FL Studio + keyboard - problem
w panelu sterowania mam ustawione to MPU-401 bo tak jest pokazywany ten kabel - tak mówił mi żeby ustawić gościu od którego kupowalem . Jeszzcze ustawialem w biosie tam tez jest cos midi port cos tam do tam bylo disabled , 300 ,330 to ustawilem 330
Re: FL Studio + keyboard - problem
...w panelu sterowania mam ustawione to MPU-401 bo tak jest pokazywany ten kabel - tak mówił mi żeby ustawić gościu od którego kupowalem . Jeszzcze ustawialem w biosie tam tez jest cos midi port cos tam do tam bylo disabled , 300 ,330 to ustawilem 330 ...
to poprzestawiaj i zobacz co sie stanie.....i tu i tam itp...
to poprzestawiaj i zobacz co sie stanie.....i tu i tam itp...
......w panelu sterowania mam ustawione to MPU-401 bo tak jest pokazywany ten kabel - tak mówił mi żeby ustawić gościu od którego kupowalem . Jeszzcze ustawialem w biosie tam tez jest cos midi port cos tam do tam bylo disabled , 300 ,330 to ustawilem 330 ...
to poprzestawiaj i zobacz co sie stanie.....i tu i tam itp......
Popatrz sobie w systemie w panelu sterowania w zkładce Dzwięki jak masz ustawione midi .W fl w input midi powinieneś mieć pokazane nie tylko MPU ale także wejście twojej karty które powinieneś zaznaczyć!
to poprzestawiaj i zobacz co sie stanie.....i tu i tam itp......
Popatrz sobie w systemie w panelu sterowania w zkładce Dzwięki jak masz ustawione midi .W fl w input midi powinieneś mieć pokazane nie tylko MPU ale także wejście twojej karty które powinieneś zaznaczyć!
trzeba ustawić sobie kanały np: 1 i można nagrywac, kontrolowac z poziomu klawisza
jak bedę w domu to napiszę dokladniej co gdzie chyba ze ktos wczesniej to zrobi
jak bedę w domu to napiszę dokladniej co gdzie chyba ze ktos wczesniej to zrobi
Szukam ciekawych banków do JP - 8000
...MAM problem podłączam mój keyboard (CTK 731) do programu fl studio kupiłem na allegro specjalny kabel midi żeby podłączyć pod port joysticka. (kartę muzyczną mam zintegrowaną) i nie chce mi chodzić tzn kontrolka midi w fl studio miga ale jak naciskam na klawisze w keyboardzie to nic sie nie dzieje na dźwiękach C włącza sie jedynie play a jeżeli włączę na keyboardzie na zmianę "TRANSPOSE" i naciskam na plus/minus tam gdzie się zmienia rodzaje brzmienia to w fl studio odzywają się dźwięki ? Co jest nie tam ?...
Witaj...
Jesli nadal masz ten problem napisz do mnie najlepiej na priv:
marqzik(małpa)wp.pl
Witaj...
Jesli nadal masz ten problem napisz do mnie najlepiej na priv:
marqzik(małpa)wp.pl
Szukam ciekawych banków do JP - 8000
tak tylko ze to ustawienie sluzy wychodzeniu komunikatow z fl studio do klawisza po kanale 1
a tu jest zupelnie inny problem - albo cos jest zle ustawione w klawiszu dlatego wysyla zle komunikaty albo cos nie tak z frutem(watpie)
a tu jest zupelnie inny problem - albo cos jest zle ustawione w klawiszu dlatego wysyla zle komunikaty albo cos nie tak z frutem(watpie)
-
...tak tylko ze to ustawienie sluzy wychodzeniu komunikatow z fl studio do klawisza po kanale 1
a tu jest zupelnie inny problem - albo cos jest zle ustawione w klawiszu dlatego wysyla zle komunikaty albo cos nie tak z frutem(watpie)...
hm. ale do podłączenia klawiszy z kartą nie wystarczy sam kabel bo potrzebny jest jeszcze interface midi
a tu jest zupelnie inny problem - albo cos jest zle ustawione w klawiszu dlatego wysyla zle komunikaty albo cos nie tak z frutem(watpie)...
hm. ale do podłączenia klawiszy z kartą nie wystarczy sam kabel bo potrzebny jest jeszcze interface midi
no przeciez napisal w pierwszym poscie.......niby jak by mu mialo cos grac gdyby tak nie mial tego interfejsu?????????????
ps.na jakiej karcie masz ten port joysticka??na zintegrowanej??to sprawdz ustawienia w biosie i nimi sie pobaw....
ps.na jakiej karcie masz ten port joysticka??na zintegrowanej??to sprawdz ustawienia w biosie i nimi sie pobaw....
-
...no przeciez napisal w pierwszym poscie.......niby jak by mu mialo cos grac gdyby tak nie mial tego interfejsu?????????????
...
no ale właśnie nic nie gra. hehe
...
no ale właśnie nic nie gra. hehe