Stereo-panning tremolo - jak najprościej?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
WBH-2006
Stereo-panning tremolo - jak najprościej?

Post autor: WBH-2006 » środa 18 lip 2007, 06:06

Zalozmy ze mam 2 sciezki hihatow, 1na leci sobie w takt 16, a 2ga w takt 8 i teraz chcialbym, zeby parzyste uderzenia byly rozlozone w panoramie tak 25 na lewo a nieparzyste 25 na prawo (w 2giej to samo, tylko troche blizej srodka) - jak to zrobic? Moze jest latwy sposob zrobienia tego na mpc albo jakos inaczej... niz niebardzo przeze mnie opanowane nagrywanie automatyzacji ruchow suwaka w Cubase (efektu ktory tak robi jakos nie znalazlem jeszcze)

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Stereo-panning tremolo - jak najprościej?

Post autor: Dobmatt » środa 18 lip 2007, 09:02

Na pewno prościej przy pomocy nałożonej na ściezkę obwiedni Pan (Pan Envelope). Ustaw sobie funkcję Snap On i wstaw punkty charakterystyczne (nodes) na siatce, a potem poustawiaj je na lewo i prawo jak Ci pasuje. NB. to nie jest tremolo, które dotyczy cyklicznych zmian głośności.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

WBH-2006

Re: Stereo-panning tremolo - jak najprościej?

Post autor: WBH-2006 » środa 18 lip 2007, 13:32

...Na pewno prościej przy pomocy nałożonej na ściezkę obwiedni Pan (Pan Envelope). Ustaw sobie funkcję Snap On i wstaw punkty charakterystyczne (nodes) na siatce, a potem poustawiaj je na lewo i prawo jak Ci pasuje. NB. to nie jest tremolo, które dotyczy cyklicznych zmian głośności....
Oki, wielkie dzieki za porade! Wiem wlasnie, ze mi sie pomylilo i to o co mi b, to jest chyba tzw. flying pan Pokombinuje z ustawieniem efektu AutoPan w mojej mpc, bo czytalem w instrukcji, ze da sie tam tak wyregulowac parametry, by uzyskac zamierzony cel, a jesli nie wyjdzie, to sprobuje zrobic to w Cubase tak jak piszesz

ODPOWIEDZ