Nagrywanie audio
Nie, to nie jest rozwiązanie problemu tylko zmniejszenie jego dokuczliwości. Prawdziwe rozwiązanie problemu to rejestracja sygnału bezpośrednio z wyjścia wtyczki, bez udziału karty dźwiękowej. Wszystko wskazuje na to, że w tej chwili robisz to źle, bo nie ustawiłeś prawidłowo źródła nagrywania. Przeczytałeś instrukcję?
Re: Nagrywanie audio
...Nie, to nie jest rozwiązanie problemu tylko zmniejszenie jego dokuczliwości. Prawdziwe rozwiązanie problemu to rejestracja sygnału bezpośrednio z wyjścia wtyczki, bez udziału karty dźwiękowej. Wszystko wskazuje na to, że w tej chwili robisz to źle, bo nie ustawiłeś prawidłowo źródła nagrywania. Przeczytałeś instrukcję?...
MB jaką instrukcje:) OD H20 :)?
MB jaką instrukcje:) OD H20 :)?
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Rzeczywiscie uwazam , ze masz racje ale zmniejszylem go dosc efektywnie. W Cubase SX przy opcji (tylko taka znalazlem) VST connections mam ustawienia:
Inputs: realtak AC79
Output: realtak AC79
Oznaczaloby to rzeczywiscie, ze dzwiek jest nagrywany z udzialem karty dzwiekowej. Jednak gdy wylacze moja karte na Input nie slysze dzwieku instrumentu, który jest przypisany do mojego kanalu midi. Gdy natomiast wylacze moja karte na Output to dzwiek z mojego kanalu midi slysze ale nie chce sie nagrac. Z tego taki wniosek, ze dzwiek przechodzi przez karte bo jest rejestrowany z wyjscia karty. Nie znalazlem innych opcji. W takim razie jak nagrac bez udzialu karty dzwiekowej w Cubase SX? Jak to pominac?
Oznaczaloby to rzeczywiscie, ze dzwiek jest nagrywany z udzialem karty dzwiekowej. Jednak gdy wylacze moja karte na Input nie slysze dzwieku instrumentu, który jest przypisany do mojego kanalu midi. Gdy natomiast wylacze moja karte na Output to dzwiek z mojego kanalu midi slysze ale nie chce sie nagrac. Z tego taki wniosek, ze dzwiek przechodzi przez karte bo jest rejestrowany z wyjscia karty. Nie znalazlem innych opcji. W takim razie jak nagrac bez udzialu karty dzwiekowej w Cubase SX? Jak to pominac?
Zaznaczasz lokatorami wybrany obszar, potem File/Export/Audio Mixdown i wybierasz format wyjściowy pliku audio.
And always remember
Don't make maney...
And always remember
Don't make maney...

Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)
hmmm... a zerknij w tym mikserku windowsowym co masz wybrane do nagrywania? bo może w "ustawieniach odtwarzania" masz wszystko ok, ale przy nagrywaniu masz niewyciszone line in, cd i jakieś inne szumiące rzeczy?
a do MB: gdyby kolega wiedział, na jakie szczegóły zwrócić uwagę, sam by sobie poradził... niestety każdy musi odkryć w sobie wróżkę ;)
hmmm... a zerknij w tym mikserku windowsowym co masz wybrane do nagrywania? bo może w "ustawieniach odtwarzania" masz wszystko ok, ale przy nagrywaniu masz niewyciszone line in, cd i jakieś inne szumiące rzeczy?
a do MB: gdyby kolega wiedział, na jakie szczegóły zwrócić uwagę, sam by sobie poradził... niestety każdy musi odkryć w sobie wróżkę ;)
po co nagrywasz vst??????nikt normalny tegonie robi tylko renderuje do pliku albo uzywa freeze........
-File/Export/Audio Mixdown to juz znam, lecz nie jestem przekonany, ze daje lepsze rezultaty.
Tu musze wykonac wiecej testow z innymi opcjami.
-Sciszylem wszystkie wejscia liniowe itd. ale rezultat ten sam
-co do ostatniego postu to mam pytanie o co dokladniej chodzi z rendering i freeze?
-Sciszylem wszystkie wejscia liniowe itd. ale rezultat ten sam
-co do ostatniego postu to mam pytanie o co dokladniej chodzi z rendering i freeze?
...-File/Export/Audio Mixdown to juz znam, lecz nie jestem przekonany, ze daje lepsze rezultaty.
Ty, to koniecznie się podziel z nami wynikami!
Ty, to koniecznie się podziel z nami wynikami!
chodzi o przeczytanie helpa - F1
rendering to zgranie sladu vst do pliku wav i ponowne wklejenie
freeze to to samo tylko ze odrazu ci wkleja ten slad - wtyczka wtedy zostaje wylaczona - zyskujesz troszke mocy kompa i masz z wtyczki wav'a(da sie to odwrocic i wprowadzic zmiaqny w vst i spowrotem dac freeze.....
rendering to zgranie sladu vst do pliku wav i ponowne wklejenie
freeze to to samo tylko ze odrazu ci wkleja ten slad - wtyczka wtedy zostaje wylaczona - zyskujesz troszke mocy kompa i masz z wtyczki wav'a(da sie to odwrocic i wprowadzic zmiaqny w vst i spowrotem dac freeze.....
Stac cie na absyntha, cubase sx a nie stac cie na lepsza karte ?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...