Nagrywanie w domowym studio

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Ashela
Nagrywanie w domowym studio

Post autor: Ashela » piątek 25 maja 2007, 18:08

Proszę o pomoc bo mam problem w sprawie nagrywania przez helicona. A mianowicie chciałbym nagrywać się bezpośrednio na gotowym podkładzie - jak mam to zrobić aby helicon voiceworks dostał sygnał po to żeby harmonia (chórki) według akordów zmieniała się. Co muszę zrobić i w jakich programach muszę pracować aby zwykłą mp3 zmienić w midi bo chyba helicon tylko taki format może otrzymywać aby harmonia pracowała poprawnie. Jaką kartę dźwiękową muszę kupić lub interfejs (proponowano mi tc elektonic konnekt 24 ale czy wogóle to jest potrzebne do vokalu czy do nagrywania ścieżki muzycznej? ) jakie programy muszę posiadać aby mp3 zrobić na midi z jedną ścieżką np same basy a jednocześnie w tym samym czasie żeby była możliwość żeby podkład równocześnie z midi leciał abym mógł się nagrywać ?
Proszę o pomoc a jednocześnie jeżeli coś źle wytłumaczyłem to proszę o zrozumienie - jestem początkującym w tych sprawach bo nigdy nie nagrywałem przez helicona - jakie wymagania komputer musi mieć aby to wszystko współgrało ?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

[addsig]

ODPOWIEDZ