Yamaha mo6
Jesli jest ktos posiadaczem Yamaha mo6/8 to prosilbym o pomoc. Nie potrafie edytowć w studio manager brzmień z MO. Port mam dobrze podpięty bo przesyła dane ale jak naciskam klwisza w studio manager to nie slychac brzmienia. Pisze ze jest to wina zle ustwionego kanalu. Ale kanal tez mam dobrze ustawiony. Prosilbym o pomoc?
Re: Yamaha mo6
...Jesli jest ktos posiadaczem Yamaha mo6/8 to prosilbym o pomoc. Nie potrafie edytowć w studio manager brzmień z MO. Port mam dobrze podpięty bo przesyła dane ale jak naciskam klwisza w studio manager to nie slychac brzmienia. Pisze ze jest to wina zle ustwionego kanalu. Ale kanal tez mam dobrze ustawiony. Prosilbym o pomoc?...
Masz najnowsze drivery USB i wersje managera? Nie mam mo a es ale myśle, że to podobnie działa. Chodzi ci o edytowanie multi? z tego co pamiętam musi byc i/o yamaha usb 0-1
Masz najnowsze drivery USB i wersje managera? Nie mam mo a es ale myśle, że to podobnie działa. Chodzi ci o edytowanie multi? z tego co pamiętam musi byc i/o yamaha usb 0-1
Chodzi mi edytowanie brzmienia w trybie Voice. NIe slysze brzmienia po zagraniu na klawiaturze. Sterowniki sciągałem nowe. Bede szukal dalej.
...Chodzi mi edytowanie brzmienia w trybie Voice. NIe slysze brzmienia po zagraniu na klawiaturze. Sterowniki sciągałem nowe. Bede szukal dalej. ...
Ja voice edytuję w czasie gdy multi jest aktywne. Gdy managerze jest aktywne multi i dorzucisz voice to jak wejdziesz do edycji głosu to zajmuje ona pierwszy kanał w multi. motif wtedy jest cały czas na multi. może namieszałem ale spróbuj. i powodzenia
Ja voice edytuję w czasie gdy multi jest aktywne. Gdy managerze jest aktywne multi i dorzucisz voice to jak wejdziesz do edycji głosu to zajmuje ona pierwszy kanał w multi. motif wtedy jest cały czas na multi. może namieszałem ale spróbuj. i powodzenia
Ja voice edytuję w czasie gdy multi jest aktywne. Gdy managerze jest aktywne multi i dorzucisz voice to jak wejdziesz do edycji głosu to zajmuje ona pierwszy kanał w multi. motif wtedy jest cały czas na multi. może namieszałem ale spróbuj. i powodzenia...
Probowalem i nic z tego. Nie wiem co jest? Po prostu nie wiem. Mam prosbe. Czy moglbys mi podac dokladnie jak masz ustawienia w voice:
-Midi in port
-Midi out port
-Midi ch
-Davice No
Oraz tryb multi:
-Midi in Remote port
-Midi out Remote port
-Midi in port
-Midi out port
-Davice No
Jedynie co mam dobrze ustawione to Davice no = 1 kanal i przesyla mi brzmienia gdy na synth tez mam ustwione na tym kanale, ale nie moge ich uslyszec. Mam jeszcze jedno pytanie? Jak to jest z tymi in, out. Jezeli na kompie ustawiam out na syntezatorze jest to kanal in? Tutaj sie trochu gubie. Dzieki za pomoc i pozdrawiam bomber
Probowalem i nic z tego. Nie wiem co jest? Po prostu nie wiem. Mam prosbe. Czy moglbys mi podac dokladnie jak masz ustawienia w voice:
-Midi in port
-Midi out port
-Midi ch
-Davice No
Oraz tryb multi:
-Midi in Remote port
-Midi out Remote port
-Midi in port
-Midi out port
-Davice No
Jedynie co mam dobrze ustawione to Davice no = 1 kanal i przesyla mi brzmienia gdy na synth tez mam ustwione na tym kanale, ale nie moge ich uslyszec. Mam jeszcze jedno pytanie? Jak to jest z tymi in, out. Jezeli na kompie ustawiam out na syntezatorze jest to kanal in? Tutaj sie trochu gubie. Dzieki za pomoc i pozdrawiam bomber

Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale założyłem, że midi przesyłasz przez kabel usb? Jeśli tak to w sprzęcie musisz ustawić Midi na USB. Tu trzeba zacząć. Później i w multi i w voice wejścia i wyjścia są na yamaha usb 0-1. device 1. I powinno działać. Pozdrawiam
...Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale założyłem, że midi przesyłasz przez kabel usb? Jeśli tak to w sprzęcie musisz ustawić Midi na USB. Tu trzeba zacząć. Później i w multi i w voice wejścia i wyjścia są na yamaha usb 0-1. device 1. I powinno działać. Pozdrawiam
...
No to widzę że nie jestem sam w tym gąszczu zawiłości YAMAHA MO6.
Z reklam o tym instrumencie wynikało że to sprzęt do gry na rzywo itd.
guzik prawda to jest normalna stacja robocza.
Przed graniem na scenie musiałem szukać coś normalnego do grania,
bo proszę spróbować w trakcie gry zmienić brzmienie na tym instrumencie,
czy efekt, następuje przerwa w rzyciu tego klawisza.
YAMAHA MO6 to jest porażka.
Mariusz
[addsig]
...
Mariusz
[addsig]
Moja przygoda z muzyką trwa od ponad 30 lat.
- mr-hammond
Mariusz
...
Niestety chyba kazda współczesna yamaha z pólki "pro" przerywa
Niewiele już instrumentów zostało które nie przerywają.
Mariusz
...
Niestety chyba kazda współczesna yamaha z pólki "pro" przerywa

Niewiele już instrumentów zostało które nie przerywają.