M-Audio Fast Track, Axiom 25 i Reason 3.0 - problem z MIDI
Witam mam problem. Nabyłem właśnie klawiaturę m-audio axiom 25 oraz interfejs m-audio fast track, chciałem sobie to wszystko ładnie podłączyć i tworzyć w reasonie 3.0 ale niestety reason wogóle nie wykrywa klawiatury. W preferencjach audio daje asio m-audio usb asio i wychodzi bardzo ładna latencja, ale wogole nie może wykryć klawiatury. W Control surfaces and keyboards na auto detect nic nie wykrywa a jak sam chce zainstalowac to jest napisane ze midi input – not selected, natomiast natomiast advanced midi wszedzie jest no midi input.moze to jakas wina sterownikow midi z windowa albo cos???!!! Nie wiem o co biega może ktos pomoze i wytłumaczy w jezyku przystępnym dla początkujacego. Z gory wielki dzieki
[addsig]
[addsig]
:)
Re: M-Audio Fast Track, Axiom 25 i Reason 3.0 - problem z MIDI
1 ) zainstaluj M-Audio Reason Control Surface
2) update Reasona do 3.0.4 (może i 3 też)
Najpierw odpalasz klawire, potem Reason'a
powinno pomóc
Zrobilem updatea i zainstalowalem m-audio control surfaces i wciaz jest to samo. jedyna roznica jest taka ze teraz mam axioma 25 na liscie ale dalej nic nie moge zrobic z midi! POMOCY!!!
POMOCY!!! bo zaraz axiom wyleci z 10 pietra!!! :)
javascript: x()javascript: x()javascript: x()
javascript: x()javascript: x()javascript: x()
Witam tez mam axiom 25 i mam problem z podpieciem po reasona qrde w abletonie dziala a wreasonie nie moge podpisac gałek/padów:((
Prosze o rade gdzie zajrzeć ,moze coś włączyć trzeba!!??
POzdrawiam
Prosze o rade gdzie zajrzeć ,moze coś włączyć trzeba!!??
POzdrawiam
Witam! Jestem młodym Ludziem qtóry w sumie zaczyna sie bawic obrazem i muzyką,głównie interseuje mnie muzyka elektroniczna+ różnego rodzaju.Film niezależny,animacja oraz projekcje Vj-skie.
Mysle że w miare mojej niewielkiej wiedzy bede mogł wam pomódz i
Proponuje wejść na strone M-audio, wejść w support, tam przejść do driverów, wybrać odpowiedni model z odpowiedniejkategorii produktów. Może ściągnięcie i instalacja tych ze strony pomoże. Mam co prawda stage piano, m-audio PROKEYS 88 ale stery które miałem nie działały. Ściągnąłem t e ze stronki i było ok. To tylko moja sugestia, więc jakby co nie wyzywajcie mnie za głupotki. Mi to pomogło. Pozdrawiam
Klawiszowiec z m-audio prokeys 88, początkuję współpracę z brzmieniami z kompa.
Stery są dobre,Axiom 25 to dość nowy sprzęt wieć bardzo dobrze działa na orginalnych sterach..
Pisałem że na innych programach jest ok.Tylko nie wiem jak w reasonie mam podpiać gałki ...qrde :(
Pisałem że na innych programach jest ok.Tylko nie wiem jak w reasonie mam podpiać gałki ...qrde :(
Witam! Jestem młodym Ludziem qtóry w sumie zaczyna sie bawic obrazem i muzyką,głównie interseuje mnie muzyka elektroniczna+ różnego rodzaju.Film niezależny,animacja oraz projekcje Vj-skie.
Widze że nikt nie wie :_(

Może wyskoczę jak Filip z konopii (co ten Filip tam robił ? ;) ale czy w zakładce Reasona (w "Preferences") zaznaczyliście - tam gdzie pojawia się klawiatura AXIOM "ptaszka" - "use with Reason" ?? wiem, ze to banał, ale czasem "diabeł tkwi w szczegółach" ;) - swoją drogą - to znaczy aby lepiej w szczegóły się nie zagłębiać, czy wprost przeciwnie ?
Pozdrawiam !
Michał
Haha Rozkminiłem sprawe! Tak jak myslalem mialem cos pochrzanione ze sterownikami usb w windowsie! Przeinstalowalem system i wszystko smiga elegancko... no moze prawie eleganco bo nie wszystkie pady dzialaja w redrumie ale reszta miodzio.