Witam. Naczytalem sie archiwum, wiec z gory prosze- bez postow typu "to juz bylo". Prosze o pomoc i opinie FACHOWCOW. Nie znam sie na tym, wiec musze sie zapytac. OToz planuje zmienic komputer. Nie gram w gry. Zalezy mi na tym,aby mozna bylo na nim cos ponagrywac (mam klawisze, gram w zespole. Jesli to jest wazne to - nie chce nagrywac calego zespolu na raz, moze byc dogyrwanie osobne). Chce po prostu miec taka mozliwosc: gram na klawiszach, nagrywam to w dobrej jakosci i zgrywam w formacie Mp3.Prosciej juz chyba nie potrafie powiedziec.NIe mam chyba zbyt wygorowanych wymagan. Chce pracowac w Cubase. Czy taki "komputer" spelni moje oczekiwania:
Procesor: Procesor Intel Pentium 4 631 3,0 GHz/2MB/800
Płyta główna: płyta ASUS P5L-VM 1394
Pamięć: DDR2 1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5/1G ( x2 -czyli w sumie bedzie 2 GB RAMU)
Zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm
Karta dźwiękowa: m-audio Audiophile 2496
Czy ten sprzet bedzie odpowiedni? Czy o czyms waznym nie wspomnialem?
Jest jedna kwestia-ktora mnie martwi. KArta 2496 nie ma wyjscia sluchakowego. A mnie obecnie nie stac na kupno mixera. Myslalem nad Sound Craft Compact 4. Jego bym zakupil,ale za jakis czas. I to byłby caly zestaw. Czy taki sprzet sie sprawdzi? Tylko prosze raz jeszce- odpowiedzi w stylu =czytaj dalej archiwum -mozecie sobie darowac

MOj post jest konkretny-wiec takich odpowiedzi tez oczekuje. Czy na poczatek,bez miksera, jest jakas modlizowsc sluchania muzyki - np. zwykly winamp. Nagrywanie moze poczekac, az kupie mixer. Ale jakis dzwiek musze miec. zeby komputer nie byl calkiem gluchy przez ten czas. Prosze o odpowiedzi na moje pytania.pozdrawiam Wszystkich !