Sonar - efekty w czasie rzeczywistym

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
spiker
Re: Sonar - efekty w czasie rzeczywistym

Post autor: spiker » wtorek 06 lut 2007, 14:55

Prawdą jest to że metronom, który leci właśnie z Sonara (na -6dB) przez monitory potrafi się nagrać przez przetwornik (bardzo słabo, ale zawsze).
=======
ano właśnie...a weź sobie teraz zapodaj jaki trash-death-nekro metal na tego akustyka...to pieniądze przestaną mieć znaczenie

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

l0ki

Post autor: l0ki » wtorek 06 lut 2007, 15:16

Dziekuje Wam za odzew i cenne uwagi, Metoda prob i bledow chyba doszlam wreszcie przyczyny: a chodzi o ustawienia w karcie audio.
No i...urodzilo sie kolejne pytanie...
Dolaczam fotke schematu polaczen w mojej karcie dzwiekowej Julia
http://img490.imageshack.us/my.php?image=dirwirehc3.jpg

Do tej pory zawsze te kabelki mialam tak jak widac na tym obrazku.
W takich tez ustawieniach - na ASIO - gral mi Sonar. Jednak to wlasnie polaczenie kabelkow powoduje sprzezenia w trybie real-audio, o ktorych wczesniej wspomnialam. Wobec tego wylaczylam tryb ASIO i to samo sprobowalam z ustawieniami MME. Przestawilam tez na MME Sonara.
Dzwiek byl jakis taki "zapiaszczony" trzeszczacy, a potem zrobilam podobnie z trybem WDM i... wszystko ok!
Tylko, ze teraz nie moge uruchomic innych programow muzycznych,
kiedy jest wlaczony Sonar, a potrzebowalabym przynajmniej Winampa
zeby byl pod reka... a poza tym wyczytalam, ze tryb WDM jest najstarszy z tych wszystkich trzech trybow, najmniej wydajny i nie wiem czy nie bedzie to niekorzystnie wplywalo na nagrywanie. A chcialam jeszcze nagrac kilka sladow, w tym instrumenty ktore tez pracuja jako plug in.
Od tego wszystkiego glowa moze rozbolec
Prosze Was pomozcie, radzcie! Jak zrobic, zeby wszystko garalo jak dawniej, z tym moim poczciwym ASIO, ale zeby mi nie piszczalo kiedy podlaczam gitare!

l0ki

Post autor: l0ki » wtorek 06 lut 2007, 15:41

Achaaa... przeoczylam jednego posta, a tam byla juz odpowiedz
Musze ASIO in podlaczyc do "input".
Tylko ze teraz nie beda mi sie nagrywaly instrumentu pluginowe...
i bede chyba musiala za kazdym razem przelaczac te tryby... Czy tak?Troche kiepsko

Mam jeszcze jedno pytani:
To wszystko jest podsluch i nagrywanie "niedestruktywne" a czy moge
z takim samym podsluchem nagrywac od razu "destruktywnie"?

pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ