Marian Trace Alpha/MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
anderdust
Marian Trace Alpha/MIDI

Post autor: anderdust » sobota 06 sty 2007, 16:12

Chciałbym znać opinie forowiczów na temat w/w karty... mam zamiar ją nabyć.. zastanawiam się również nad wyborem Marian Trace Pro.. niewiem co wybrać..

Awatar użytkownika
Laliszon

Re: Marian Trace Alpha/MIDI

Post autor: Laliszon » niedziela 07 sty 2007, 02:03

...Chciałbym znać opinie forowiczów na temat w/w karty... mam zamiar ją nabyć.. zastanawiam się również nad wyborem Marian Trace Pro.. niewiem co wybrać.. ...
Miałem kiedyś marian marc 8 midi, niestety o ile chodziła w audio jako tako jesli chodzi o sound to był jakiś kłopot ze staerownikami do midi, jesli chcialo się nagrywać midi komputer w ciągu kilku sekund zawieszał się na twardo, ściąganie najnowszych sterowninków nie pomagało nic, jeszcze jedna smieszna sprawa kiedy pusciło się nagrywanie audio przez chwilę było widac postęp nagrywania na śladzie (EKG) a nagle po chwili wykres robił się zupelnie płaski (jak zatrzymanie akcji serca) pomimo to nagrywało się dalej i po zatrzymaniu obraz wav pojawiał się na trackach, przy oddtwarzaniu nie było problemu ale potrzebny był spory bufer.
Na pierwszy rzut oka to podobne karty wiec radzę kupić ale z możliwością przetestowania w pierwszej kolejności. U mnie nie udało się tego wszystkiego zestroić i pozbylem się tej karty.(wielu rycerzy probowało bezskutecznie)

może od tego czasu coś się zmieniło ale bez testu nie odważyłbym się, stabilność i działanie wszystkich opcji to podstawa,brzmi dobrze juz większość kart.

Awatar użytkownika
anderdust

Re: Marian Trace Alpha/MIDI

Post autor: anderdust » niedziela 07 sty 2007, 07:56

......Chciałbym znać opinie forowiczów na temat w/w karty... mam zamiar ją nabyć.. zastanawiam się również nad wyborem Marian Trace Pro.. niewiem co wybrać.. ...
Miałem kiedyś marian marc 8 midi, niestety o ile chodziła w audio jako tako jesli chodzi o sound to był jakiś kłopot ze staerownikami do midi, jesli chcialo się nagrywać midi komputer w ciągu kilku sekund zawieszał się na twardo, ściąganie najnowszych sterowninków nie pomagało nic, jeszcze jedna smieszna sprawa kiedy pusciło się nagrywanie audio przez chwilę było widac postęp nagrywania na śladzie (EKG) a nagle po chwili wykres robił się zupelnie płaski (jak zatrzymanie akcji serca) pomimo to nagrywało się dalej i po zatrzymaniu obraz wav pojawiał się na trackach, przy oddtwarzaniu nie było problemu ale potrzebny był spory bufer.
Na pierwszy rzut oka to podobne karty wiec radzę kupić ale z możliwością przetestowania w pierwszej kolejności. U mnie nie udało się tego wszystkiego zestroić i pozbylem się tej karty.(wielu rycerzy probowało bezskutecznie)

może od tego czasu coś się zmieniło ale bez testu nie odważyłbym się, stabilność i działanie wszystkich opcji to podstawa,brzmi dobrze juz większość kart. ...

To lepiej wybrać Audiophile m-Auido ?

ODPOWIEDZ