Emu i karta telewizyjna

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
janekk
Emu i karta telewizyjna

Post autor: janekk » czwartek 07 gru 2006, 01:31

Witam Wszystkich.
Mam drobny problem z e-mu.
Polega on na tym że niektóre aplikacje nie chcą współpracować z tą kartą. Tzn. np. kupiłem karte telewizyjną. Wszystko byłoby pięknie bo w ustawieniach widzi sterownik emu ale do pokładowego miksera nie dochodzi żaden sygnał. Czy wie ktoś co z tym zrobić. Prosze o pomocną dłoń.

abproject

Re: Emu i karta telewizyjna

Post autor: abproject » czwartek 07 gru 2006, 01:37

...Witam Wszystkich.
Mam drobny problem z e-mu.
Polega on na tym że niektóre aplikacje nie chcą współpracować z tą kartą. Tzn. np. kupiłem karte telewizyjną. Wszystko byłoby pięknie bo w ustawieniach widzi sterownik emu ale do pokładowego miksera nie dochodzi żaden sygnał. Czy wie ktoś co z tym zrobić. Prosze o pomocną dłoń.
...
a masz oplacony abonament na ta telewizje ? jak nie to sie dziwisz ze nie ma sygnału...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
janekk

Post autor: janekk » czwartek 07 gru 2006, 01:38

heh...no tak...chyba mam..ale to jednak nie do konca ten problem ;)

Awatar użytkownika
janekk

Post autor: janekk » czwartek 07 gru 2006, 01:38

heh...no tak...chyba mam..ale to jednak nie do konca ten problem ;)

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » czwartek 07 gru 2006, 02:42

...heh...no tak...chyba mam..ale to jednak nie do konca ten problem ;)...
też mi się tak wydaję i myślę , że powinieneś dobrze obadać czy aby na pewno wszystko jest dobrze skonfigurowane.Ja jeszcze nigdy nie miałem w niczym problemu z E-mu więc wydaje mi się, że jak dobrze pogrzebiesz to znajdziesz przyczynę albo w ustawieniach karty telewizyjnej albo w mikserze e-mu (tutaj można by np. poradzić dodanie nowego Wave Stripa. może karta traktując 1/2 jako zajęty wbiła się na kolejny??)

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 07 gru 2006, 04:16

po pierwsze i najwazniejsze - czy twoja karta telewizyjna ma mozliwosc przesylania dzwieku po pci?jesli nie(a nie kazda ma) to masz w niej wyjscie ktore musisz sobie wpiac w wejscie karty....o ile sie nie myle to emu nie posiadaja wejsc na plycie......

jesli posiada mozliwosc slania po pci to wlacz to w karcie telewizyjnej a sygnal bez problemu pojawi sie w emu

Awatar użytkownika
janekk

Post autor: janekk » czwartek 07 gru 2006, 21:04

...po pierwsze i najwazniejsze - czy twoja karta telewizyjna ma mozliwosc przesylania dzwieku po pci?jesli nie(a nie kazda ma) to masz w niej wyjscie ktore musisz sobie wpiac w wejscie karty....o ile sie nie myle to emu nie posiadaja wejsc na plycie......

jesli posiada mozliwosc slania po pci to wlacz to w karcie telewizyjnej a sygnal bez problemu pojawi sie w emu...
wyglada na to ze nie umie po PCI. wpialem ja pokico w karte zintegrowana z plyta i poniej wychodzi sygnal do emu.
Dzieki za pomoc :)

ODPOWIEDZ