Nagrywanie w domu - kilka pytań

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
mytnik
Re: Nagrywanie w domu - kilka pytań

Post autor: mytnik » czwartek 23 lis 2006, 16:14

Co do Nuendo to tak jak mówiłem, mam go tylko po to, żeby bawić się ścieżkami z salki, nie wiem czy jakiś darmowy program tego typu byłby w stanie je otworzyć. W Nuendo nawet nie korzystam z jego super pro opcji, bo nie umiem, bawię się tylko plug-inami (notabene nie tymi Nuendowymi, tylko legalnymi ściąganymi z oficjalnych stron)
Także nie mam tego programu tylko dlatego, że to Stainberg i jestem dzięki temu fajny, że mam taki pro program.

Jeszcze raz dzięki
pozdrawiam...
Jest na to sposób:
1. Kup sobie soczek albo piwo do tej salki i usiądź wygodnie przed komputerem
2. Jeśli ścieżka zaczyna sie od samego poczatku, to nie rób nic, jeśli nie to dołóż (dorysuj) na poczatku jakiś mały prostokącik, nazwę to 'ciszą'
3. Zrób kolejno export audio każdego śladu z osobna (po kolei włączaj na danym śladzie przycisk 'solo'). Możesz też skorzystać z opcji 'bounce audio'
3. Poszukaj przez google stronę KVR i ściągnij z działu freeware jakiś sekwencer, nie znam ale pewnie sporo osób poleci Reaper'a (czy jakoś tak)
4. W legalnym, freewarowym, prostszym od nuendo w obsłudze programie zrób 'import audio'. Jeśli dograsz coś w domu i będziesz chciał to wsadzić do sesji z nuendo zrobisz podobnie.

pozdrawiam i życzę miłej zabawy

p.s. pisałem w oparciu o cubase, ale to chyba podobnie w nuendo będzie, jak nie to proszę o korektę
drummer

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » czwartek 23 lis 2006, 18:14

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:53 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
Ajgor
Kontakt:

Post autor: Ajgor » czwartek 23 lis 2006, 21:10

...Jeśli jesteś gitarzystą to polecałbym:

2. Line6 TonePort (nie wiem czy załączany jest sekwencer)

pozdrawiam...

Jest. Z Toneportem dostajesz dwie plyty. Na jednej jest Gearbox (swietny symulator wielu wzmacniaczy i efektow gitarowych i mikrofonowych), a na drugiej Ableton Live v4 Line6 Edition. Wprawdzie okrojony tylko do czterech sciezek (jak sie wlaczy wiecej, to sie przelacza w tryb demo). Ale po zarejestrowaniu swojej kopiii na stronie Abletona uzyskujesz mozliwosc sciagniecia (legalnie) wersji Live 5.2, ktora umozliwia juz nagranie do osmiu sciezek (cztery Audio i cztery midi).

Pozdrawiam.
Ajgor.
http://www.toneport.47.pl

[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 24 lis 2006, 04:40

no uczucie bedzie super jak ten legalny soft bedzie sie cudownie zwieszal co chwila......hehe

nie to zebym popieral piractwo ale zastanowcie sie czasem jakie glupoty pleciecie....oryginal to ladnie wyglada...ale tylko na polce

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 24 lis 2006, 10:09

...nie to zebym popieral piractwo ale zastanowcie sie czasem jakie glupoty pleciecie....oryginal to ladnie wyglada...ale tylko na polce...
Co ty za przeproszeniem pie...? Jakoś z kilku do tej pory kupinych programów żaden mi się nie zawiesza. Poza tym jak masz legala nikt ci nie zabrania sciągnąć cracka, jeśli tylko czujesz taką potrzebę.

pozdr
drummer

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 24 lis 2006, 11:54

i sadzisz ze piraty sie wieszaja?roznic w pracy zadnej....

soundforge jeszcze nigdy mi sie nie zwiesil ale juz cdarchitect miewa swoje krzaczki

a sonar 5 jak ma zkly dzien to sie wiesza co 15 minut........wczoraj 3 razyno ale po roku wypuscili szostke i 5 zostawili nie do konca poprawiona.......

najprzyjemniej do sprawy podchodza tworcy flstudio - kupujesz raz i do konca zycia masz wszelkie updaty czy nowe wersje...oczywiscie jesli kupisz na stronie bo jak w pudelku to lipa - jeden update....za reszte doplac

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 24 lis 2006, 11:56

aha.przeczytaj swoje ostatnie zdanie bo mnie mocno rozbawilo heh

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 24 lis 2006, 12:22

...aha.przeczytaj swoje ostatnie zdanie bo mnie mocno rozbawilo heh...
Bo nie zrozumiałeś.
Jeśli kupujesz program i masz go w ładnym wydaniu na półce a do tego w szufladzie papiery, to możesz mieć na dysku również ten sam program (w tej samej wersji) ale już od firmy H2O.
Poza tym ja nic nie sądzę w kwestii wieszania, po prostu programy które kupiłem działają bez zarzutów, zakup przemyślałem, w pewien sposób wcześniej sprawdziłem i podpisuję się pod tym co powiedział kol. spiker.
drummer

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 24 lis 2006, 12:50

Jeśli kupujesz program i masz go w ładnym wydaniu na półce a do tego w szufladzie papiery, to możesz mieć na dysku również ten sam program (w tej samej wersji) ale już od firmy H2O.

Ale masz jakies wsparcie?

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 24 lis 2006, 14:04

Ale masz jakies wsparcie? ...
w sensie?
drummer

ODPOWIEDZ