Jakie słuchawki do masteringu?
Jak już bardzo chcesz, to zainteresuj się Beyerdynamic DT 990 PRO. Mają dużo basu i dużo góry - więc teoretycznie nie przewalisz tych zakresów.
Jeśli chodzi o Beyerdynamic to polecam raczej DT 770 PRO, mam oba modele i te 770 bardziej mi pasują, ładny, klarowny bas i jasny wysoki środek. Poza tym dużo lepiej przylegają niż 990.
Kwestia gustu... jako referencyjny odsłuch 770 bardzo mi pasują, choć szczerze mówiąc ostatnio bardzo rzadko korzystam ze słuchawek:P
Jeśli chodzi o Beyerdynamic to polecam raczej DT 770 PRO, mam oba modele i te 770 bardziej mi pasują, ładny, klarowny bas i jasny wysoki środek. Poza tym dużo lepiej przylegają niż 990.
Kwestia gustu... jako referencyjny odsłuch 770 bardzo mi pasują, choć szczerze mówiąc ostatnio bardzo rzadko korzystam ze słuchawek:P
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
Re: Jakie słuchawki do masteringu?
...Jak już bardzo chcesz, to zainteresuj się Beyerdynamic DT 990 PRO. Mają dużo basu i dużo góry - więc teoretycznie nie przewalisz tych zakresów.
Kwestia gustu... jako referencyjny odsłuch 770 bardzo mi pasują, choć szczerze mówiąc ostatnio bardzo rzadko korzystam ze słuchawek:P...
a i jeszcze jedno... nie polecam mixowania w słuchawkach, bo to przecież całkiem inna przestrzeń odsłuchu.
Pozdrawiam!
Kwestia gustu... jako referencyjny odsłuch 770 bardzo mi pasują, choć szczerze mówiąc ostatnio bardzo rzadko korzystam ze słuchawek:P...
a i jeszcze jedno... nie polecam mixowania w słuchawkach, bo to przecież całkiem inna przestrzeń odsłuchu.
Pozdrawiam!
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
Tak, istotnie, 770 koloruja dzwiek wspaniale..., nie wiadomo, jak wyglada faktycznie pasmo... ale za to jest "slicznie" jasno i z duzym dolem...
Tak, istotnie, 770 koloruja dzwiek wspaniale..., nie wiadomo, jak wyglada faktycznie pasmo... ale za to jest "slicznie" jasno i z duzym dolem...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- marcin1987
tak wiec wyglupilem sie z tymi sluchawkami:/to moze jakies sugestie co to monitorow tylko ze za mala kase watpie czy kupie cos porzadnego bo nawet gdybym przeznaczyl 2 tys zlotych na monitory to czy jest sens ? tzn sens napewno jest ale czy za taka kase warto inwestowac ?bo wiem ze dobry sprzet kostuje wiadomo nie jestem pro ale chcialbym sie jakso rozwijac zeby pozniej nie inwestowac znowu pieniedzy w nastepne monitory
...tak wiec wyglupilem sie z tymi sluchawkami:/to moze jakies sugestie co to monitorow tylko ze za mala kase watpie czy kupie cos porzadnego bo nawet gdybym przeznaczyl 2 tys zlotych na monitory to czy jest sens ? tzn sens napewno jest ale czy za taka kase warto inwestowac ?bo wiem ze dobry sprzet kostuje wiadomo nie jestem pro ale chcialbym sie jakso rozwijac zeby pozniej nie inwestowac znowu pieniedzy w nastepne monitory...
do 2k to chyba najlepiej Alesis M1 mkII
Pozdro
Groover
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Pozdro
Groover...
A teraz zacznie się akcja pod tytułem "jakie najlepsze monitory do 2000"
Pozdro
Groover...
A teraz zacznie się akcja pod tytułem "jakie najlepsze monitory do 2000"

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...tak wiec wyglupilem sie z tymi sluchawkami:/to moze jakies sugestie co to monitorow tylko ze za mala kase watpie czy kupie cos porzadnego bo nawet gdybym przeznaczyl 2 tys zlotych na monitory to czy jest sens ? tzn sens napewno jest ale czy za taka kase warto inwestowac ?bo wiem ze dobry sprzet kostuje wiadomo nie jestem pro ale chcialbym sie jakso rozwijac zeby pozniej nie inwestowac znowu pieniedzy w nastepne monitory...
Powem tak, do 2000 tys. znajdziesz na pewno monitory takie ktore bedą po stokroć lepszym rozwiązaniem niż miksowanie na słuchawkach. Ogółem - jesli masz talent to wykrecisz na nich zawodowe produkcje. Jesli go nie masz - cóż.
Powem tak, do 2000 tys. znajdziesz na pewno monitory takie ktore bedą po stokroć lepszym rozwiązaniem niż miksowanie na słuchawkach. Ogółem - jesli masz talent to wykrecisz na nich zawodowe produkcje. Jesli go nie masz - cóż.
te Alesisiy nie mają żadnej regulacji pasma, strasznie ładują dołem. może poczekać i dołożyć do Yamah HS 80M lub czegoś innego.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
...tak wiec wyglupilem sie z tymi sluchawkami...
Wcale nie.
I zbiory tych "od słuchawek" i "od monitorów" nie muszą być rozłączne. Przeszukaj jednak wyszukiwarkę.
Wcale nie.
I zbiory tych "od słuchawek" i "od monitorów" nie muszą być rozłączne. Przeszukaj jednak wyszukiwarkę.
......tak wiec wyglupilem sie z tymi sluchawkami...
Wcale nie.
I zbiory tych "od słuchawek" i "od monitorów" nie muszą być rozłączne. Przeszukaj jednak wyszukiwarkę....
Owszem tak. Zbiory są całkowicie rozłączne. Ja tez polecam wyszukiwarkę oraz spróbowanie samemu, jeśli ktoś ma jakiekolwiek złudzenia.
Wcale nie.
I zbiory tych "od słuchawek" i "od monitorów" nie muszą być rozłączne. Przeszukaj jednak wyszukiwarkę....
Owszem tak. Zbiory są całkowicie rozłączne. Ja tez polecam wyszukiwarkę oraz spróbowanie samemu, jeśli ktoś ma jakiekolwiek złudzenia.