...Miesiac temu zakupiłem VIRSA TI keybord , pozbyłem sie dwóch innych klawiszy w zamian ktore zadko uzywałem ... Pewnych rzeczy nie mozna porownac ze soba , tak jest takze w przypadku Virusa i VST .. jedyne co je łaczy to to ze graja ale tu zaczyna sie moze nie przepasc, ale daleko idace róznice brzmieniowo- techniczne , Często słyszałem róznice miedzy syganełm ktory wydaja z siebie VST a instrumenty Hardwerowe.. w przypadku Virusa ta róznica jest słyszalna na kazdym dzwieku ,
Proby miksowania wychodza miernie, poniewaz co bym nie robił sygnał z Virusa i tak sie przebija przez VST . ...
Tego akurat nie znam - ale Virusy jakies slyszzalem - jakos strasznie optyumistycznie brzmi to co mowisz. Przeciez to jest tylko kwestia innego generatora (gdzie w Virusach jest chyba cyferkowy) od algorytmów VSTi, a te dobre VSTi ten temat maja dopracowany (ostatnio slyszalem demo ORCA - freeware dla uzytkowników innych produktow f-my Fxpansion, mnie sie bardz-badzo podobalo co slyszalem). Podobna a tansza (oczywiscie nieco gorsza) opcja jest np.Roland XV5050 czy inne.
Przesiadka na hardware
Re: Przesiadka na hardware
.. Jednak jeszcze nie słyszałem kompresora ktory by tak bardzo ingerował w brzmienie na niekorzysc . Albo zamulał sygnał albo dodawał jakis taki cyfrowy przester , niema mozliwosci uzyskac neutralnego brzmienia ...
No to powinieneś posłuchać Behringera DSP 9024 Jest jescze gorzej
Z wielopasmowych urządzeń mam w pamięci analogowego APHEXA Dominatora II. Piękne brzmienie...

Z wielopasmowych urządzeń mam w pamięci analogowego APHEXA Dominatora II. Piękne brzmienie...
Z wielopasmowych urządzeń mam w pamięci analogowego APHEXA Dominatora II. Piękne brzmienie......
Kiedys miałem to urzadzenie , korzystałem z niego jako Analizer Widma i wiem jak UltraCurve działa . Obecnie mam nowy model i takze korzystam tylko z Analizera
TC C300 , to badzo nowe urzadzenie ktore nie powinno sie znalesc w sprzedazy z tej jakości presetami , DSP 9024 ma jakies 10 lat a nowa wresja DEQ 2496 jest całkiem OK.

Z wielopasmowych urządzeń mam w pamięci analogowego APHEXA Dominatora II. Piękne brzmienie......
Kiedys miałem to urzadzenie , korzystałem z niego jako Analizer Widma i wiem jak UltraCurve działa . Obecnie mam nowy model i takze korzystam tylko z Analizera
TC C300 , to badzo nowe urzadzenie ktore nie powinno sie znalesc w sprzedazy z tej jakości presetami , DSP 9024 ma jakies 10 lat a nowa wresja DEQ 2496 jest całkiem OK.
Dominator 2 to peak limiter a nie kompresor
Dominator 2 to peak limiter a nie kompresor
Fabian - wspominałeś o dobrych odsłuchach. Chciałbym wydać jakieś 2000 PLN na parę aktywnych. Chodzi mi po głowie EMU PM5 - ciężko jednak znaleźć jakieś konkrety na ten temat w internecie (prócz fantastycznych reklamowych cytatów). Testował ktoś już ?
3/4 forum EiS to wielka rozprawa o monitorach - warto poszperac!!
btw. jak masz mozliwosc, przetestuj blue sky media desk
btw. jak masz mozliwosc, przetestuj blue sky media desk
the Sun Personality
...3/4 forum EiS to wielka rozprawa o monitorach - warto poszperac!!
btw. jak masz mozliwosc, przetestuj blue sky media desk...
A i owszem. Spędziłem nie jedną godzinę na szperaniu - rezultat jest taki że większość postów charakteryzuje typowa batalia - x argumentów za - i x przeciw = ?. A w temacie PM5 naprawde ciężko coś znaleźć ...
Niestety nie mam możliwosći przetestowania żadnych monitorów - i tak naprawde musze kupić coś w ciemno...
btw. jak masz mozliwosc, przetestuj blue sky media desk...
A i owszem. Spędziłem nie jedną godzinę na szperaniu - rezultat jest taki że większość postów charakteryzuje typowa batalia - x argumentów za - i x przeciw = ?. A w temacie PM5 naprawde ciężko coś znaleźć ...
Niestety nie mam możliwosći przetestowania żadnych monitorów - i tak naprawde musze kupić coś w ciemno...
Niestety nie mam możliwosći przetestowania żadnych monitorów - i tak naprawde musze kupić coś w ciemno......
E, jak to nie masz?
Potraktuj podróż do porządnie wyposażonego sklepu jako część kosztów zakupu i już. Niech paliwo kosztuje te pareset złociszków... cena monitorów - a być może innego sprzętu liczy się tysiącach, więc chyba warto wydać jeszcze trochę żeby mieć lepsze rozeznanie? Zawsze można na to wykorzstać jakiś przedłużony weekend.
Polecam największy sklep w europie a może i na świecie - Thomann http://www.thomann.de/ położny w Niemczech w okolicach Bamberga. Masz tam absolutnie wszystko, w tym kilkanaście lub kilkadziesąt typów monitorów gotowych do odsłuchania w pomiezczeniu zaadaptowanym akustycznie na reżyserkę.
Jeżeli mieszkasz na śląsku to dla ciebie będzie to jakieś kilkaset km... gorzej jeśli na Mazurach
Ale ile tam km nie będzie to po prostu warto
[addsig]
E, jak to nie masz?
Potraktuj podróż do porządnie wyposażonego sklepu jako część kosztów zakupu i już. Niech paliwo kosztuje te pareset złociszków... cena monitorów - a być może innego sprzętu liczy się tysiącach, więc chyba warto wydać jeszcze trochę żeby mieć lepsze rozeznanie? Zawsze można na to wykorzstać jakiś przedłużony weekend.
Polecam największy sklep w europie a może i na świecie - Thomann http://www.thomann.de/ położny w Niemczech w okolicach Bamberga. Masz tam absolutnie wszystko, w tym kilkanaście lub kilkadziesąt typów monitorów gotowych do odsłuchania w pomiezczeniu zaadaptowanym akustycznie na reżyserkę.
Jeżeli mieszkasz na śląsku to dla ciebie będzie to jakieś kilkaset km... gorzej jeśli na Mazurach

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej