E-mu vintage keys - problem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
moonmadness
E-mu vintage keys - problem

Post autor: moonmadness » wtorek 12 wrz 2006, 23:23

Witam
Niedawno kupiłem moduł E-mu vintage keys plus i nie wiem jak podłączyć go do klawiatury sterującej. Nie wiem czy da się podlączyc bez MIDI (nie mam na razie kabli)? Jest w tym module wyjście Output, to musi do czegoś służyc? Ja w mojej klawiaturce sterującej mam tylko złącza midi, line out i head phone.
Drugie pytanie: Czy jezeli kupie sobie klawiature sterującą z prawdziwego zdarzenia, czyli z pokretłami, to będe mógł modulowac ten dzwięk z tego bądź co bądź lekko przestarzałego juz modułu?

Awatar użytkownika
csdis

Re: E-mu vintage keys - problem

Post autor: csdis » środa 13 wrz 2006, 08:48

...Witam
Niedawno kupiłem moduł E-mu vintage keys plus i nie wiem jak podłączyć go do klawiatury sterującej. Nie wiem czy da się podlączyc bez MIDI (nie mam na razie kabli)? Jest w tym module wyjście Output, to musi do czegoś służyc? Ja w mojej klawiaturce sterującej mam tylko złącza midi, line out i head phone.
Drugie pytanie: Czy jezeli kupie sobie klawiature sterującą z prawdziwego zdarzenia, czyli z pokretłami, to będe mógł modulowac ten dzwięk z tego bądź co bądź lekko przestarzałego juz modułu?...
Podłączyć go możesz tylko i wyłącznie przez midi,wyjście output to napewno do wypuszczenia dzwięku,a sterowac klawiaturką z gałkami bedziesz zapewne mógł,przecież wysyła midi tylko w emu też pewnie będziesz musiał poustawiac kanały.

ODPOWIEDZ