witam,
szukam wtyczki która "ociepla" brzmienie, zapewne wiecie o co chodzi, nie muszę tłumaczyć. Nie interesuje mnie Vintage Warmer tylko jakaś inna. Bo ta nie spełnia moich oczekiwań, (albo nie potrafie się nią dobrze obsługiwać) z resztą zbyt duzo procesora mi pobiera. :) miło by było jakby ktoś z Was polecił mi jakieś wtyczki VST.
z góry dzięki i sory za taki lamerski temat, ale pilnie coś potrzebuje.
(szukałem na forum, ale nic nie znalazłem, tylko coś o bębnach :))
Pozdrawiam.
Wtyczka VSTi ''ocieplająca'' brzmienie
- stevelukather
Re: Wtyczka VSTi ''ocieplająca'' brzmienie
Jesli nie slyszysz roznicy miedzy suchym dzwiekiem a z odpalonym w VW presetem TAPE NORMAL to po twoim dzwieku musialby chyba przejechac walec a nie wtyczka ocieplajaca.Albo masz tak kiepski odsluch.......Jest jeszcze Magneto Steinberga ale nie wiem czy wystepuje osobno czy tylko w Cubase,byly tez wtyczki Nomad Essential ale to jest drogie jak cholera,tam jest symulator tasmy i lampy,niezalezne.Tak naprawde to chyba jednak warto kupic preamp lampowy a nie korzystac z wtyczek,jak nagrasz dobry lampowy dzwiek to na co ci wtyczka ocieplajaca?Efekt bedzie ten sam jak sobie podbijesz na kazdym sladzie ze 200Hz +2dB(cieplo bez kompresji).Pozdrawiam.
[addsig]
[addsig]
A ja polecam zwykly termofor. Dziala skutecznie :).
PS Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac.
PS Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac.
dzięki :) o to mi chodziło :) rozjaśniliście mi troszkę:) co do odsłuchu to mam chyba nie najgorszy :) monitorki yamahy i geneleca.
jeszcze raz dzięki za odp.
a Ciebie kolego fajnie humor trzyma :) jest git :)

AFiT
...dzięki :) o to mi chodziło :) rozjaśniliście mi troszkę:) co do odsłuchu to mam chyba nie najgorszy :) monitorki yamahy i geneleca.
...
Mialem zly humor i musialem odreagowac. Sorki - wypadlo na Ciebie.

Mialem zly humor i musialem odreagowac. Sorki - wypadlo na Ciebie.