Behringer B-1 - dobry ten mikrofon?
Witam,mam pytanie,czy Behringer B-1nadaje sie do nagrywania vocalu na Boss BR-1200.nagrywalem na zwyklym mikrofonie i po nagraniu strasznie pukalo na spolgloskach np.P.Dopiero zaczynam zabawe z tym Bossem,nagrywam wszystkie instrumenty ale ten vocal mnie dobija.Jakie są opinie na temat tego "majka" ?
- Anonim1989
Re: Behringer B-1 - dobry ten mikrofon?
...Witam,mam pytanie,czy Behringer B-1nadaje sie do nagrywania vocalu na Boss BR-1200.nagrywalem na zwyklym mikrofonie i po nagraniu strasznie pukalo na spolgloskach np.P.Dopiero zaczynam zabawe z tym Bossem,nagrywam wszystkie instrumenty ale ten vocal mnie dobija.Jakie są opinie na temat tego "majka" ?...
Aby uchronić się przed głoskami wybuchowymi daj przed mica pończochę. B1 nadaje sie do wokalu na tym sprzęcie, ale czy nie lepiej kupić sobie MXL 990 za 400 zeta, który ma o wiele lepsze brzmienie???
Pzdr
Aby uchronić się przed głoskami wybuchowymi daj przed mica pończochę. B1 nadaje sie do wokalu na tym sprzęcie, ale czy nie lepiej kupić sobie MXL 990 za 400 zeta, który ma o wiele lepsze brzmienie???
Pzdr

http://www.youtube.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof
......Witam,mam pytanie,czy Behringer B-1nadaje sie do nagrywania vocalu na Boss BR-1200.nagrywalem na zwyklym mikrofonie i po nagraniu strasznie pukalo na spolgloskach np.P.Dopiero zaczynam zabawe z tym Bossem,nagrywam wszystkie instrumenty ale ten vocal mnie dobija.Jakie są opinie na temat tego "majka" ?...
Pzdr
...
Nie za bardzo sie orientuje w tych pojemnosciowych,zamowilem tego Behringera,ale jesli nie bedzie "wybuchal" to juz pol sukcesu.Czy potrzebna jest ta okragla siatka przed mikrofonem?Sorki za takie pytania ale zajmowalem sie wykonywaniem muzyki a nie jej nagrywaniem
Pzdr

Nie za bardzo sie orientuje w tych pojemnosciowych,zamowilem tego Behringera,ale jesli nie bedzie "wybuchal" to juz pol sukcesu.Czy potrzebna jest ta okragla siatka przed mikrofonem?Sorki za takie pytania ale zajmowalem sie wykonywaniem muzyki a nie jej nagrywaniem

Pończocha jest wręcz konieczna. Nikt nie nagrywa bez niej

......Witam,mam pytanie,czy Behringer B-1nadaje sie do nagrywania vocalu na Boss BR-1200.nagrywalem na zwyklym mikrofonie i po nagraniu strasznie pukalo na spolgloskach np.P.
Proponuje nie śpiewać takich: P, B i wszystko będzie ok....
taak dobra rada ja już mam nawet tekst: wlazł kotek na otek i mróga
taak dobra rada ja już mam nawet tekst: wlazł kotek na otek i mróga
.........Witam,mam pytanie,czy Behringer B-1nadaje sie do nagrywania vocalu na Boss BR-1200.nagrywalem na zwyklym mikrofonie i po nagraniu strasznie pukalo na spolgloskach np.P.
taak dobra rada ja już mam nawet tekst: wlazł kotek na otek i mróga...
Niezle pomysly,dzieki!
taak dobra rada ja już mam nawet tekst: wlazł kotek na otek i mróga...
Niezle pomysly,dzieki!

B1 to dobry mikrofon, lecz brzmi bardzo specyficznie. Nie należy się po nim spodziewać grubego, mięsistego brzmienia. Dosc wyraznie eksponuje "górę", szeleści całkiem sporo. Dobrze się sprawdza do nagrań żeńskich wokali, zwłaszcza bliskich. Co do wokali męskich - jeśli "same w sobie" nie brzmią głęboko, konieczna będzie zabawa korekcją i kompresją.
Bez pop-filtra, jak pisali poprzednicy - rzeczywiście się nie obejdzie.
pozdrawiam
Sixtus