...LaBomba,
Niedrogi tzn. max do 500,- za sztukę. I raczej jeśli już dojdzie do jakiś zakupów to pewnie będę zgrywał na MD, więc czy ktoś ma link do artykułu (może postów) jak zrobić kabel o którym już tu pisaliśmy? Domyślam się jak tego dokonać ale chcę mieć pewność.
Ja uzylem tego co akurat mialem pod reka czyli do wejscia mini jack (wejscie mikrofonowe w moim MD jest stereo ale nie wiem czy to standard) wlozylem taki rozgaleznik za 5zl (z jednej strony TRS 1/8" z drugiej chinch lewy i prawy) a do tych dwoch gniazd chinch kable chinch-XLR i mikrofony. bateryjki do mikrofonow i heja, nagranie stereo. Moge ci przeslac fragment jak chcesz ale uprzedzam ze potem to jeszcze ponownie konwertowalem z analogu (wyscie sluchawkowe) na cyfre (wejscie interfejsu audio) bo moj MD nie ma wyjscia cyfrowego wiec jakosc ulegla w jakims stopniu degradacji. Ale i tak slychac ze jest niezle. Nagralem w ten sposob kapele grajaca na instr akustycznych na wroclawskim rynku. Slychac wiec takze odlosy otoczenia itd.
Pewnie prawidlowo nalezaloby kupic albo zrobic kabel jednoczesciowy "mini TRS - 2 x XLR" ale nie znam zadnego linku do instrukcji czy sklepu. Poszukaj, na pewno znajdziesz.
Pozdrawiam