Witam! Mam nadzieje. że ktoś mi pomoże nie wiem co jest. Jestem posiadaczem w/w Behringera i karty M-Audio. Problem jest z nagrywaniem przez wejscie S/PDIF (tak mi sie wydaje:)). Próbuje nagrac jakikolwiek sygnał z konsolety która "gra" (przechodzi wszystko przez karte do głosników, w ustawieniach panelu karty jak i w programach wszystko jest ustawiione na nagrywanie przez spdif ale nic nie nagrywa. Moze ktoś mi pomoze co robie źle?
[addsig]
Problem z Behringer DDX3216 i M-Audio Delta 1010LT
Od niedawna jazda ze studiem.
Re: Problem z Behringer DDX3216 i M-Audio Delta 1010LT
sprawdz zegary w karcie i mikserze i rozdzielczosci bitowe
...sprawdz zegary w karcie i mikserze i rozdzielczosci bitowe...
Znaczy sie maja byc takie same?
[addsig]
[addsig]
no a jak?cyfrowe zlacze dziala zawsze z tym samym zegarem chyba ze ma mozliwosc resamplingu
co ciekawsze mozeswz do tego miksera wyslac sygnal adatem w formacie smux(czyli 96khz) i tez bedzie dzialac - tyle ze zamiast jednej pary stereo sygnal bedzie gral na dwoch(w mikserze)
pozatym niezgodne zegary moga objawic sie dropami po cyfrze albo brakiem sygnalu wogole
co ciekawsze mozeswz do tego miksera wyslac sygnal adatem w formacie smux(czyli 96khz) i tez bedzie dzialac - tyle ze zamiast jednej pary stereo sygnal bedzie gral na dwoch(w mikserze)
pozatym niezgodne zegary moga objawic sie dropami po cyfrze albo brakiem sygnalu wogole
Wielki dzieki zadziałało wreszcie:)
Mam jeszcze pytanie wiesz czy jest mozliwe robienie miksu na tej konsolecie przy wykorzystaniu tej karty muzycznej i jak to zrobic żeby pojedyńcze tracki np. z Cubasa wrzucic na konsolete, jak podłączyć co przestawic itd?
Mam jeszcze pytanie wiesz czy jest mozliwe robienie miksu na tej konsolecie przy wykorzystaniu tej karty muzycznej i jak to zrobic żeby pojedyńcze tracki np. z Cubasa wrzucic na konsolete, jak podłączyć co przestawic itd?
......sprawdz zegary w karcie i mikserze i rozdzielczosci bitowe...
...
...NIE.
jedno z urządzeń (wysyłające sygnał) ma być ustawione jako master a drugie (przyjmujące) jako slave, chyba że oba działają w obie strony, to wtedy jest w zasadzie obojętne, które z nich generuje sygnał zegarowy.
...
...NIE.
jedno z urządzeń (wysyłające sygnał) ma być ustawione jako master a drugie (przyjmujące) jako slave, chyba że oba działają w obie strony, to wtedy jest w zasadzie obojętne, które z nich generuje sygnał zegarowy.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Czy istnieje mozliwośc mixu na tej konsolecie np. "wyżucic" tracki wyjsciami analogowymi, a mix cyfrowymi spowrotem do kompa i zgrywac na inny program?
bez problemu - przycisk routing dla poszczegolnych kanalow - tam masz do wyboru 8 stereofonicznych busow (adat jesli masz karte) oraz master na spdif
nagrywasz w tym samym programie - po co meczyc komputer jakims dodatkowym?
nagrywasz w tym samym programie - po co meczyc komputer jakims dodatkowym?