E-mu 1820 problem z AudioDock

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
BLLAZEJ
E-mu 1820 problem z AudioDock

Post autor: BLLAZEJ » czwartek 15 cze 2006, 11:57

.......przejrzalem archiwum ale nieznalazlem takiego typu problemu...
Chodzi o to ze AudioDock przy starcie systemu nieuruchamia sie dobrze (niema dzwieku, diody na panelu lekko migaja i slychac lekkie trzeszczenie,Peak meter na kanalach mic/lineA, mic/lineB, In 1L/1Ri jest na maxa a niemam nic pod te wejscia podpiete)

W PatchMixie po kilkunasto razowym przelaczaniu presetow mixera zaczyna sie pojawiac dzwiek raz glosno raz cicho i tak po 10 minutach odtwarzania muzy zaczyna wracac wszystko do normy......
Wyglada to tak jakby to dziadostwo musialo sie nagrzac zeby bylo dobrze...

Sterowniki 1.82.(22.10.2005 chyba ze sa nowsze ale ja nieznalazlem).Wyczytalem ze byl kiedys taki problem ale przy zainstalowaniu nowych sterow mial ten problem zniknac. U mnie jest nadal.
Gdzie moze problem jeszcze lezec? Pomurzcie bo juz zzielenialem!!!

--------------------------
.......Jescze dzien,dwa i moje nowe piekne e-mu roztrzaskam na scianie......jestem coraz bardziej ciekawy co jest w srodku tego pudelka.....

Paweł

Re: E-mu 1820 problem z AudioDock

Post autor: Paweł » czwartek 15 cze 2006, 13:27

Od początku tak się zachowuje, cz kiedyś działał normalnie?

Awatar użytkownika
BLLAZEJ

Post autor: BLLAZEJ » czwartek 15 cze 2006, 13:49

........mam juz go tydzien i od poczatku tak jest..

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 15 cze 2006, 15:21

....mam juz go tydzien i od poczatku tak jest...
Pachnie mi tu niewydolnością zasilacza komputera. Miałem kiedyś podobne objawy z 1820M, gdzie praca Docka była bardziej nieprzewidywalna niż humory osobistej małżonki. Grzał się mocno i ciężko było za nim trafić. Zastosowanie mocniejszego zasilacza rozwiązało sprawę definitywnie. Co ciekawe, Dock przestał się wreszcie nadmiernie nagrzewać
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
BLLAZEJ

Post autor: BLLAZEJ » czwartek 15 cze 2006, 16:28

.....chyba cos mi sie wydaje ze to zasilacz...mam 350W. e-mu potrzebuje 15W z tego co sie doczytalem. Na mocniejszy go wymienic?

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 15 cze 2006, 17:18

........chyba cos mi sie wydaje ze to zasilacz...mam 350W. e-mu potrzebuje 15W z tego co sie doczytalem. Na mocniejszy go wymienic?
...

Też miałem 350W, (proc. Athlon) + DVD + CDRW + dwa HD (w tym jeden staruszek) + klawiatura bezprzewodowa (nadajnik zasilany przez port klawiatury) + non stop obciążone 2 porty USB + karta E-mu i ów nieszczęsny Dock. Zasilacz wymieniłam na 450W. Szczegółów niestety nie podam, bo tego zestawu już nie mam:-(
Zapomnialem dodać, iż miałem też kłopoty z nagrywarką które również ustąpiły po wymianie zasilacza.
Ciekawe info na temat zasilaczy znajdziesz tam: http://zenfist.pl/pelen.php?id=24

Awatar użytkownika
BLLAZEJ

Post autor: BLLAZEJ » czwartek 15 cze 2006, 17:31

.....raczej zasilacz niepowinien byc obciazony proc. Sempron, nagrywarka CDRW, jeden twardziel 120Gb. i zadnych dodatkowych pierdul. Nic jutro musze zakupic jakis zasilacz i sprubuje czy cos to dalo...................

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 15 cze 2006, 17:42

...Nic jutro musze zakupic jakis zasilacz i sprubuje czy cos to dalo......................
BLLAZEJ, ja absolutnie nie twierdzę, że wymiana zasilacza to panaceum na Twe kłopoty. Stwierdzam jedynie, że u mnie miało to miejsce, przy czym objawy były bardzo podobne.
[addsig]

Awatar użytkownika
BLLAZEJ

Post autor: BLLAZEJ » czwartek 15 cze 2006, 17:46

........a i jeszcze jedno.....jest do tego jakas polska instrukcja Pdf albo cos innego? gdzie to mozna dorwac bo w sieci ani widu ani slychu?....

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 15 cze 2006, 17:51

Zapomniałbym .
Serwisant, który przeprowadzał wymianę wyraźnie dał mi do zrozumienia, że w przypadku zasilaczy impulsowych "jedno 350W a drugie 350W" to wielka różnica, cokolwiek miałoby to nie znaczyć. Może patrząc na bebechy starego zasilacza uznał, że naklejka na nim to była tylko lipa albo jeszcze coś innego . Tak czy inaczej po całej operacji komputer nabrał wigoru o jakiego bym go nigdy nie podejrzewał .
[addsig]

ODPOWIEDZ