Witam! Pomagam przy nagłaśnianiu małych występów. Wokal od zawsze źle brzmi przez brak kompresji. Mam własny tani kompresor którego chciałbym tam użyć. Jednak okazało się, że używanu tam mikser nie ma (!) insertów. Mikrofony to 2 bezprzewodowe shury. Kompresor mam na 2 kanały. Posiadam również mały jednokanałowy preamp. Wiem, że mikrofon wpięty w kompresor będzie miał za mały sygnał żeby wgl. zadziałać. Dlatego wymyśliłem żeby podłączyć w ten sposób. Mikrofon>preamp>kompresor>mikser. Wtedy używane byłyby 2 preampy - mój i z miksera. Dlatego nie wiem czy połączenie byłoby prawidłowe. Wydaje mi się że przy odpowiednim ustawieniu zadziałałoby. Proszę o pomoc. Pozdrawiam!
Zapięcie kompresora do miksera bez insertów
Re: Zapięcie kompresora do miksera bez insertów
Dopiero teraz znalazłem kategorie na forum. Przepraszam za umieszczenie w złym dziale. Nie mogłem też znaleźć opcji edycji - stąd nowy post. Prosiłbym o przeniesienie i przepraszam za pomyłkę, jestem nowy na forum jeszcze się z nim dobrze nie zaznajomiłem.
Re: Zapięcie kompresora do miksera bez insertów
...
Witam! Pomagam przy nagłaśnianiu małych występów. Wokal od zawsze źle brzmi przez brak kompresji. Mam własny tani kompresor którego chciałbym tam użyć. Jednak okazało się, że używanu tam mikser nie ma (!) insertów. Mikrofony to 2 bezprzewodowe shury. Kompresor mam na 2 kanały. Posiadam również mały jednokanałowy preamp. Wiem, że mikrofon wpięty w kompresor będzie miał za mały sygnał żeby wgl. zadziałać. Dlatego wymyśliłem żeby podłączyć w ten sposób. Mikrofon>preamp>kompresor>mikser. Wtedy używane byłyby 2 preampy - mój i z miksera. Dlatego nie wiem czy połączenie byłoby prawidłowe. Wydaje mi się że przy odpowiednim ustawieniu zadziałałoby. Proszę o pomoc. Pozdrawiam!...
Jesli sie nie mylę, mikrofony, czy raczej gwoli ścisłości - odbiornik systemu bezprzewodowego ma na wyjściu sygnał na poziomie liniowym, a nie mikrofonowym. To oznacza, że możesz wpiąć odbiornik na wejście kompresora i sygnał wcale nie będzie za słaby. Wyjście kompresora oczywiście do miksera i po sprawie.