Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
tomekplt
Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia

Post autor: tomekplt » środa 13 lip 2011, 10:40

do tej pory graliśmy z kolegą na ślubach znajomych głównie korzystając z nagłośnienia jakie oferował kościół. Jak można przypuszczać bywało różnie.

Po ostatnim takim graniu doszedłem do wniosku, że czas najwyższy zainwestować w jakieś sprawdzone rozwiązanie.

Moją uwagę zwrócił Hand Box KSX- 250 Classic (opisywany zresztą również w EiS). 4 kanały, mobilny, itd

Zastanawiam się tylko czy dźwięk wyprowadzony z głośników które są nachylone pod kątem nie będzie się za bardzo po ścianach obijał w takim kościele, jako że gramy zazwyczaj na chórze- czyli prawie pod samym sufitem?

Co sądzicie? Czy zabrzmi to jakoś?

Do tego, w specyfikacji rozpisują się, że to odsłuch dedykowany dla instrumentów klawiszowych, a ja oprócz klawiszy gram jeszcze na altówce? Czy zabrzmi na nim przyzwoicie?

Andys52

Re: Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia

Post autor: Andys52 » czwartek 14 lip 2011, 19:18

...do tej pory graliśmy z kolegą na ślubach znajomych głównie korzystając z nagłośnienia jakie oferował kościół. Jak można przypuszczać bywało różnie.

Po ostatnim takim graniu doszedłem do wniosku, że czas najwyższy zainwestować w jakieś sprawdzone rozwiązanie.

Moją uwagę zwrócił Hand Box KSX- 250 Classic (opisywany zresztą również w EiS). 4 kanały, mobilny, itd

Zastanawiam się tylko czy dźwięk wyprowadzony z głośników które są nachylone pod kątem nie będzie się za bardzo po ścianach obijał w takim kościele, jako że gramy zazwyczaj na chórze- czyli prawie pod samym sufitem?

Co sądzicie? Czy zabrzmi to jakoś?

Do tego, w specyfikacji rozpisują się, że to odsłuch dedykowany dla instrumentów klawiszowych, a ja oprócz klawiszy gram jeszcze na altówce? Czy zabrzmi na nim przyzwoicie?
...

Zapomiałeś napisac o zródłach sygnału (na jakich instrumentach gracie?)

Andy

nysontension

Re: Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia

Post autor: nysontension » czwartek 14 lip 2011, 20:00

To zalezy czy wasza muzyka dobrze brzmi w duzym poglosie.

W koscielnej akustyce punktowe zrodlo dzwieku nie bedzie selektywne odsluchiwane z wiekszej odleglosci.

Z kazdym krokiem, droga do pokonania staje sie krotsza.

ODPOWIEDZ