Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia
Po ostatnim takim graniu doszedłem do wniosku, że czas najwyższy zainwestować w jakieś sprawdzone rozwiązanie.
Moją uwagę zwrócił Hand Box KSX- 250 Classic (opisywany zresztą również w EiS). 4 kanały, mobilny, itd
Zastanawiam się tylko czy dźwięk wyprowadzony z głośników które są nachylone pod kątem nie będzie się za bardzo po ścianach obijał w takim kościele, jako że gramy zazwyczaj na chórze- czyli prawie pod samym sufitem?
Co sądzicie? Czy zabrzmi to jakoś?
Do tego, w specyfikacji rozpisują się, że to odsłuch dedykowany dla instrumentów klawiszowych, a ja oprócz klawiszy gram jeszcze na altówce? Czy zabrzmi na nim przyzwoicie?
Re: Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia
...do tej pory graliśmy z kolegą na ślubach znajomych głównie korzystając z nagłośnienia jakie oferował kościół. Jak można przypuszczać bywało różnie.
Po ostatnim takim graniu doszedłem do wniosku, że czas najwyższy zainwestować w jakieś sprawdzone rozwiązanie.
Moją uwagę zwrócił Hand Box KSX- 250 Classic (opisywany zresztą również w EiS). 4 kanały, mobilny, itd
Zastanawiam się tylko czy dźwięk wyprowadzony z głośników które są nachylone pod kątem nie będzie się za bardzo po ścianach obijał w takim kościele, jako że gramy zazwyczaj na chórze- czyli prawie pod samym sufitem?
Co sądzicie? Czy zabrzmi to jakoś?
Do tego, w specyfikacji rozpisują się, że to odsłuch dedykowany dla instrumentów klawiszowych, a ja oprócz klawiszy gram jeszcze na altówce? Czy zabrzmi na nim przyzwoicie?
...
Zapomiałeś napisac o zródłach sygnału (na jakich instrumentach gracie?)
Andy
-
Re: Odsłuch jako główne źródło nagłośnienia
To zalezy czy wasza muzyka dobrze brzmi w duzym poglosie.
W koscielnej akustyce punktowe zrodlo dzwieku nie bedzie selektywne odsluchiwane z wiekszej odleglosci.