Kurzweil PC3 K8 - nowa workstation z Flash RAM 128 MB

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Kurzweil PC3 K8 - nowa workstation z Flash RAM 128 MB

Post autor: Groover » poniedziałek 22 lut 2010, 21:17

hej,

Kurzweil pokazał nowe workstation - PC3K8. W zasadzie to to samo co PC3X, ale poszerzone o 128 MB pamięci Flash na sample i barwy K200/2500/2600. Na mojej stronce można posłuchać demka samego Steve Wondera. Zapraszam!

Pozdro

Groover

[addsig]
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Rabbeat83

Re: Kurzweil PC3 K8 - nowa workstation z Flash RAM 128 MB

Post autor: Rabbeat83 » wtorek 23 lut 2010, 12:14

Kurcze coraz fajniejsze te nowe Kurzweil'e - chętnie bym wymienił swojego K2500 na nową maszynkę z serii PC3

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 23 lut 2010, 15:12

...Kurcze coraz fajniejsze te nowe Kurzweil'e - chętnie bym wymienił swojego K2500 na nową maszynkę z serii PC3 ... 

poczekaj - za chwilę będzie nowy K. Może już na letni NAMM 2010

Pozdro

Groover

[addsig]
nowe portale:

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » wtorek 23 lut 2010, 17:06

A kiedy jakiś moduł? Nowy parapet brzmieniowo bardzo mi pasuje, myślałem konkretnie o trójce LE, ale to prawie 40 cm głębokości. Nie chce mi się gracić następnym klawikordem.
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 23 lut 2010, 19:19

...A kiedy jakiś moduł? Nowy parapet brzmieniowo bardzo mi pasuje, myślałem konkretnie o trójce LE, ale to prawie 40 cm głębokości. Nie chce mi się gracić następnym klawikordem. ... 

O module nic nie wiem.

Pozdro

Groover

[addsig]
nowe portale:

Rabbeat83

Post autor: Rabbeat83 » wtorek 23 lut 2010, 21:46

Pozdro
Groover
No tak, ale seria K to zawsze były strasznie drogie w momencie premiery i tak zapewne będzie tym razem, chociaż seria PC3 całkiem przystępna cenowo jak za taką jakość, bo mnie brzmienie Kurzweili kładzie na kolana nawet mój staruszek K2500 ciągle mnie zadziwia . Mogli by tylko te nieszczęsne karty zmienić na SD, a nie xD i maszynka super chyba, że coś się zmieniło pod tym względem w nowej konstrukcji nie wiadomo?

Awatar użytkownika
gaita

Post autor: gaita » poniedziałek 22 mar 2010, 13:44

...

Pozdro
Groover
No tak, ale seria K to zawsze były strasznie drogie w momencie premiery i tak zapewne będzie tym razem, chociaż seria PC3 całkiem przystępna cenowo jak za taką jakość, bo mnie brzmienie Kurzweili kładzie na kolana nawet mój staruszek K2500 ciągle mnie zadziwia . Mogli by tylko te nieszczęsne karty zmienić na SD, a nie xD i maszynka super chyba, że coś się zmieniło pod tym względem w nowej konstrukcji nie wiadomo?...

Nie no PC3K nie ma juz kart tylko pendrive'a, tak jak zreszta wersja Le. A The Who zagralo juz na nim koncert podczas lutowego Super bowl: http://www.youtube.com/watch?v=g-KwxtPXhOQ

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » wtorek 13 gru 2011, 19:29

Ja tak troche z innej beczki, zauważyłem że instrumenty z serii PC3 (dokładnie PC3K8) mają 128 presetów MIDI. I teraz moje pytanie czy mają TYLKO 128 presetów MIDI co by było totalna klapą czy da się zapisac ich więcej. I jeszce jedno czy ja wogóle dobrze zozumuję te presety MIDI ?! Czy to jest cos na wzór np. Master Controler w Yamaha'ch ?!

Wiem że w modelu np K2600 w setapie ustawiało sie wybór programu w zewnetrznym module ( w każdym setapie 8 miejsc co dawało mozliwośc obsłużenia 8-smiu modułów przy kliknięciu w jeden numerek setapu) Czy w modelu PC3K8 jest podobnie, jeżeli tak to co to są presety MIDI ?!

www.galeria-tbg.pl

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 13 gru 2011, 19:59

...
Ja tak troche z innej beczki, zauważyłem że instrumenty z serii PC3 (dokładnie PC3K8) mają 128 presetów MIDI. I teraz moje pytanie czy mają TYLKO 128 presetów MIDI co by było totalna klapą czy da się zapisac ich więcej. I jeszce jedno czy ja wogóle dobrze zozumuję te presety MIDI ?! Czy to jest cos na wzór np. Master Controler w Yamaha'ch ?!

Wiem że w modelu np K2600 w setapie ustawiało sie wybór programu w zewnetrznym module ( w każdym setapie 8 miejsc co dawało mozliwośc obsłużenia 8-smiu modułów przy kliknięciu w jeden numerek setapu) Czy w modelu PC3K8 jest podobnie, jeżeli tak to co to są presety MIDI ?!
...

Oczywiście że da się zapisać ich więcej.

Presety midi prawdopodobnie ktos tak sobie nazwał Setup.

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » wtorek 20 gru 2011, 14:52

......Ja tak troche z innej beczki, zauważyłem że instrumenty z serii PC3 (dokładnie PC3K8) mają 128 presetów MIDI. I teraz moje pytanie czy mają TYLKO 128 presetów MIDI co by było totalna klapą czy da się zapisac ich więcej. I jeszce jedno czy ja wogóle dobrze zozumuję te presety MIDI ?! Czy to jest cos na wzór np. Master Controler w Yamaha'ch ?! Wiem że w modelu np K2600 w setapie ustawiało sie wybór programu w zewnetrznym module ( w każdym setapie 8 miejsc co dawało mozliwośc obsłużenia 8-smiu modułów przy kliknięciu w jeden numerek setapu) Czy w modelu PC3K8 jest podobnie, jeżeli tak to co to są presety MIDI ?!... 
Oczywiście że da się zapisać ich więcej.
Presety midi prawdopodobnie ktos tak sobie nazwał Setup....

Ok. To mnie uspokoiłeś, czyli ilość setapów równa jest ilości różnych ustawień midi.

www.galeria-tbg.pl

ODPOWIEDZ