hej,
Kurzweil pokazał nowe workstation - PC3K8. W zasadzie to to samo co PC3X, ale poszerzone o 128 MB pamięci Flash na sample i barwy K200/2500/2600. Na mojej stronce można posłuchać demka samego Steve Wondera. Zapraszam!
Pozdro
Groover
[addsig]
hej,
Kurzweil pokazał nowe workstation - PC3K8. W zasadzie to to samo co PC3X, ale poszerzone o 128 MB pamięci Flash na sample i barwy K200/2500/2600. Na mojej stronce można posłuchać demka samego Steve Wondera. Zapraszam!
Pozdro
Groover
...Kurcze coraz fajniejsze te nowe Kurzweil'e - chętnie bym wymienił swojego K2500 na nową maszynkę z serii PC3 ...
poczekaj - za chwilę będzie nowy K. Może już na letni NAMM 2010
Pozdro
Groover
...A kiedy jakiś moduł? Nowy parapet brzmieniowo bardzo mi pasuje, myślałem konkretnie o trójce LE, ale to prawie 40 cm głębokości. Nie chce mi się gracić następnym klawikordem. ...
O module nic nie wiem.
Pozdro
Groover
...
poczekaj - za chwilę będzie nowy K. Może już na letni NAMM 2010
Pozdro
Groover
No tak, ale seria K to zawsze były strasznie drogie w momencie premiery i tak zapewne będzie tym razem, chociaż seria PC3 całkiem przystępna cenowo jak za taką jakość, bo mnie brzmienie Kurzweili kładzie na kolana nawet mój staruszek K2500 ciągle mnie zadziwia . Mogli by tylko te nieszczęsne karty zmienić na SD, a nie xD i maszynka super chyba, że coś się zmieniło pod tym względem w nowej konstrukcji nie wiadomo?...
Nie no PC3K nie ma juz kart tylko pendrive'a, tak jak zreszta wersja Le. A The Who zagralo juz na nim koncert podczas lutowego Super bowl: http://www.youtube.com/watch?v=g-KwxtPXhOQ
Pozdrawiam
Ja tak troche z innej beczki, zauważyłem że instrumenty z serii PC3 (dokładnie PC3K8) mają 128 presetów MIDI. I teraz moje pytanie czy mają TYLKO 128 presetów MIDI co by było totalna klapą czy da się zapisac ich więcej. I jeszce jedno czy ja wogóle dobrze zozumuję te presety MIDI ?! Czy to jest cos na wzór np. Master Controler w Yamaha'ch ?!
Wiem że w modelu np K2600 w setapie ustawiało sie wybór programu w zewnetrznym module ( w każdym setapie 8 miejsc co dawało mozliwośc obsłużenia 8-smiu modułów przy kliknięciu w jeden numerek setapu) Czy w modelu PC3K8 jest podobnie, jeżeli tak to co to są presety MIDI ?!
...
Ja tak troche z innej beczki, zauważyłem że instrumenty z serii PC3 (dokładnie PC3K8) mają 128 presetów MIDI. I teraz moje pytanie czy mają TYLKO 128 presetów MIDI co by było totalna klapą czy da się zapisac ich więcej. I jeszce jedno czy ja wogóle dobrze zozumuję te presety MIDI ?! Czy to jest cos na wzór np. Master Controler w Yamaha'ch ?!
Wiem że w modelu np K2600 w setapie ustawiało sie wybór programu w zewnetrznym module ( w każdym setapie 8 miejsc co dawało mozliwośc obsłużenia 8-smiu modułów przy kliknięciu w jeden numerek setapu) Czy w modelu PC3K8 jest podobnie, jeżeli tak to co to są presety MIDI ?!
...
Oczywiście że da się zapisać ich więcej.
Presety midi prawdopodobnie ktos tak sobie nazwał Setup.